Regatul Unit a vaccinat sâmbătă 844.285 de persoane, cel mai mare număr de când a început programul de vaccinare al țării, la începutul lunii decembrie. De asemenea, acest volum înseamnă mai mult decât cifrele zilnice afișate în weekend pentru Franța, Italia, Germania, Ungaria, România, Portugalia, Polonia, Austria, Grecia, Republica Cehă, Belgia și Danemarca la un loc, relatează Euronews, citat de Rador.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Martyn Wheatley / Zuma Press / Profimedia

Cifrele publicate sâmbătă, 20 martie, arată că 190.230 de persoane au fost inoculate în Franța în ultimele 24 de ore. Italia a vaccinat 165.319, potrivit Our World in Data, în timp ce Germania a vacinat 203.183 de persoane, a declarat Institutul Robert Koch.

Marea Britanie a declarat sâmbătă că jumătate dintre adulții din țară au primit cel puțin o doză de vaccin anti-coronavirus, o etapă importantă în obiectivul guvernului de a-i vaccina pe toți cei peste 18 ani până la sfârșitul lunii iulie.

Dar realizările vine pe fondul tensiunilor crescânde dintre Marea Britanie și UE cu privire la exportul de vaccinuri. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a amenințat sâmbătă cu blocarea exporturilor de la AstraZeneca, acuzând compania că nu a atins obiectivele de livrare convenite.