Grecia va oferi teste antigen gratuite, acestea urmând să fie distribuite prin intermediul farmaciilor începând cu prima săptămână din luna aprilie, relatează Euractiv.

Test antigen rapidFoto: Moritz Thibault / Abaca Press / Profimedia Images

Grecilor li se va cere să își prezinte actul de identitate pentru a putea ridica un test gratuit pe săptămână, acesta urmând a fi însoțit de o broșură cu instrucțiunile și sfaturile de utilizare.

Grecia vrea să depisteze cât mai multe din cazurile de COVID-19 ce altfel ar trece nedetectate în contextul în care autoritățile de la Atena și sectorul turistic din această țară se pregătesc pentru sezonul estival.

Guvernul elen intenționează de asemenea să lanseze o platformă digitală în care persoanele care s-au testat pozitiv cu coronavirusul să poată declara rezultatul pentru a fi direcționate înspre un centru medical unde să fie testați din nou.

Executivul de la Atena a decis de asemenea relaxarea unor restrucții săptămâna aceasta pentru a permite redeschiderea economiei în pofida faptului că sistemul medical din această țară rămâne extrem de solicitat.

Citește și: