Prefect: ”Foarte posibil” ca Bucureștiul să intre în carantină dacă rata de infectare trece de 6 / Deocamdată, actualele restricţii au fost prelungite pentru încă 14 zile

de G.S.     HotNews.ro
Duminică, 21 martie 2021, 13:35 Actualitate | Coronavirus


Coronavirus Bucuresti
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia
Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat duminică, după şedinţa Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, că restricţiile în vigoare vor fi prelungite cu 14 zile, dar situația se va schimba, ”foarte posibil”, dacă incidența cazurilor de coronavirus din Capitală va trece de 6.

"Vor fi prelungite cu 14 zile dacă nu intervin alte lucruri care să ne oblige să luăm alte măsuri. Rata de infectare este în creştere. Astăzi am fost anunţaţi de DSP că am ajuns la 5,3 rată de infectare", a declarat prefectul, potrivit Agerpres.

Stoica afirmă că este "foarte posibil" să se ia decizia carantinării Bucureştiului în cazul în care se depăşeşte indicele de infectare cu noul coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori.

"Este foarte important ca populaţie să respecte măsurile şi cel mai bine este să o respecte de bunăvoie. (...) Având în vedere faptul că rata a crescut destul de mult, cu jumătate de punct procentual de ieri până astăzi, mâine voi avea o întâlnire cu DSP şi dacă se poate şi cu INSP pentru a vedea ce părere au dumnealor şi ce măsuri suplimentare ar putea să fie adoptate în cazul în care ajungem în scurt timp la incidenţa de 6. (...) Dacă ajungem peste 6 la mie, cu siguranţă prima dată nu se vor mai putea face cursuri conform ordinului comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii. De asemenea, este foarte posibil să se ia măsura carantinării zonale, adică şi Bucureştiul şi evident localităţile limitrofe, care sunt deja în carantină, în aşa fel încât circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţiile în special în mijloacele de transport în comun, pieţe, mall-uri şi aşa mai departe. Evident că deplasarea va trebui făcută doar în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe proprie răspundere", a declarat prefectul duminică.

El a precizat că nu se vor lua măsuri "doar de dragul" de a fi luate, ci doar dacă acestea sunt eficiente pentru stăpânirea pandemiei.

"Nu o să luăm niciodată măsuri doar de dragul de a le lua, ci dacă sunt eficiente din punct de vedere al epidemiologilor, de exemplu, şi dacă ei ne spun că acea măsură este eficientă pentru stăpânirea fenomenului, atunci o să o luăm. Dacă nu este eficientă, nu o luăm. Am prelungit pentru 14 zile dar dacă intervin noutăţi evident în momentul în care intervin vom reveni cu alte măsuri", a precizat Stoica.

În contextul ratei de infectare de 5,33 la mia de locuitori, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus începând de duminică de la ora 0,00 prelungirea măsurilor actuale.

Astfel, informează un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, în unităţile de învăţământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale

De asemenea, este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a următoarelor activităţi: simulările examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluările naţionale; orele remediale pentru toate clasele.

Elevii din celelalte clase/ani de studiu vor participa la cursuri în sistem online.

"Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise care au acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcţii cu caracter temporar sau permanent. Se interzice activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu excepţia deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unităţi", se arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum şi în spaţiile publice dacă au un tavan şi un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Totodată, este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective însă nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

"Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu excepţia desfăşurării activităţii de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri şi loz, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in. Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale. Este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice. Menţionăm că regimul contravenţional aplicabil pentru nerespectarea măsurilor dispuse este cel stabilit la art. 64 - 70 din Legea nr.55/2020", se mai afirmă în comunicat.

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti precizează că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul Municipiului Bucureşti, se va putea institui orice altă măsură de siguranţă cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi cu respectarea normelor legale în vigoare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11961 vizualizari

 • +3 (29 voturi)    
  Hmmm (Duminică, 21 martie 2021, 13:47)

  Sah [utilizator]

  ''Rezultatele'' masurilor guvernului...
  ''Rata de infectare este în creştere. Astăzi am fost anunţaţi de DSP că am ajuns la 5,3 rată de infectare", a declarat prefectul, potrivit Agerpres.''
  • -12 (32 voturi)    
   Minti ! (Duminică, 21 martie 2021, 15:04)

   Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Sah

   Astea sunt rezultatele la care se ajunge daca nu respecti masurile .
   Ca doar n-o sa vina guvernul sa-ti puna masca pe rât !
   Ca de obicei, prostul injura doctorul pentru existenta bolilor .
   Dar ii recunosc pe bravii mei concitatidini : bucurestenilor, pur si simplu, le place in lockdown !
   • +2 (16 voturi)    
    Daca ai sti cum se poarta masca!!! (Duminică, 21 martie 2021, 17:02)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

    Sau daca ai respecta EXACT masurile indicate, nu ai fi ajuns aici. Problema e in gradul de confidenta pe care il confera Masca & Co. Oamenii uita normele elementare de utilizare a mastii si se cred supermani, raspandind virusul si mai aprig.
    Good luck in Lockdown No 3.
   • +11 (15 voturi)    
    NPC (Duminică, 21 martie 2021, 18:16)

    AdiSun [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

    - De ce nu mai exista gripa?
    - Ca lumea poarta masca si se distanteaza.
    - De ce cresc cazurile?
    - Ca nimeni nu respecta nimic.

    ...error
    • -2 (6 voturi)    
     eroarea este... (Duminică, 21 martie 2021, 21:58)

     GabiAlex [utilizator] i-a raspuns lui AdiSun

     ... in logica ta. Cum se transmite gripa, cu ce rata, cu cat timp inainte de aparitia simptomelor ?

     S-a ajuns aici pentru ca toti tampitii emit pareri de experti.
    • -4 (6 voturi)    
     Era sa zic.... (Duminică, 21 martie 2021, 22:26)

     Valtran [utilizator] i-a raspuns lui AdiSun

     ....."surprinzator" cum o asemenea manifestare a prostiei are succes !
     Dar apoi mi-am dat seama ca sunteti multi pe-aici....

     In lunile de iarna, Romania a coborat de la 10 000 de cazuri noi/zi la 4 500 cazuri noi/ zi.
     Adica, exact in sezonul gripei, oamenii au respectat restrictiile si asta a dus SI la scaderea cazurilor de gripa.
     Acum, NU se respecta si creste iar numarul cazurilor zilnice. Numai ca acum nu se mai manifesta gripa, ca nu mai e sezon.
     Toate astea, fara a mai pune la socoteala la oamenii, de frica, au stat acasa chiar daca au fost bolnavi.

     Asa ca "error" e doar in mintea ta.
     Si o sa-ti mai dea....
  • +2 (18 voturi)    
   in realitate incidenta in Bucuresti este 7,48 (Duminică, 21 martie 2021, 15:58)

   TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui Sah

   Pe baza datelor comunicate in ultimele doua saptamani de Grupul de Comunicare Strategica, avem un total de 13.725 cazuri in Bucuresti.

   Conform INS (Institutul National de Statistica) populatia rezidenta in Bucuresti este de 1.835.258 persoane. Automat incidenta este 7,48 la mie pe ultimele doua saptamani.

   De altfel acestea sunt si datele pe care le trimitem catre ECDC (European Center for Disease Control), si din graficele lor produse pe baza acestor date se vede ca am atins deja incidenta de 6 la mie in Bucuresti din 15 martie. Incidenta este 600 la 100.000 in graficul lor pentru Bucuresti, disponibil aici:

   https://covid19-country-overviews.ecdc.europa.eu/#29_Romania

   (trebuie asteptat un minut sau doua sa se incarce complet pagina, serverul ECDC merge foarte greu, si apoi apasat in dreptul Romaniei pe sectiunea 29.5, Subnational: notification rates, weekly data, pentru a vedea graficele de incidenta pe fiecare judet)

   Dar bun, hai sa cautam sa manarim datele un pic pentru raportarea interna, daca la ECDC suntem obligati sa raportam corect pe baza populatiei rezidente. Ca sa dea mai bine si sa nu bagam Bucurestiul in carantina, hai sa luam populatia cu domiciliul in Bucuresti, care ii include si pe cei care au plecat din Romania.

   Conform INS este vorba despre 2.155.240 persoane cu domiciliul in Bucuresti. Rezulta o incidenta de 6,37 la mie. La naiba! Tot trebuie bagat Bucurestiul in carantina. Ce sa mai facem, ce sa mai facem...

   Da, hai sa scoatem o estimare din burta privind populatia Bucurestiului, ca cea folosita in toamna cand se incerca la fel cosmetizarea incidentei, cu o populatie estimata la 2.196.979 persoane. Incidenta iese... 6,24 la mie. La naiba! Tot e peste 6 la mie!

   Bun, hai sa facem iar manevra pe care am facut-o in toamna, sa luam incidenta doar pe 11 zile, ca sa nu includem rezultate ale testelor mai vechi de 14 zile, care ajung cu intarziere la DSP-uri. Deci vom avea doar 11,787 cazuri. In sfarsit! Incidenta 5.37! Victorie! Fara carantina!
   • -2 (8 voturi)    
    In realitate (Duminică, 21 martie 2021, 19:11)

    Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    In realitate din 10 cazuri la un medic de familie 5 au Covid in familie, se testează acasă cu teste rapide și cu nonșalantă trimit copiii la școala :)
    Știu ca voi lua minusuri. Dar ..
    As vrea, sub aspectul anonimității, dacă mai sunt medici de familie care văd același lucru sa confirme sau sa infirme.
 • -4 (42 voturi)    
  Vor fi revolte sociale masive (Duminică, 21 martie 2021, 14:10)

  galeo [utilizator]

  Daca închideți Bucureștiul.
  Parca vă doriți să provocați mișcări anarhice.
  • -1 (37 voturi)    
   Si crezi ca asta va oprii virusul? (Duminică, 21 martie 2021, 14:23)

   feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Or sa iasă auracii in strada, mare lucru. Au mai ieșit. Au ieșit și în alte tari. Si carantina a continuat. Sunteți doar contra. Dar soluții nu aveți.
   • +10 (40 voturi)    
    Nu, nu va opri virusul (Duminică, 21 martie 2021, 14:56)

    Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

    Ci doar masurile absurde. Masurile trebuie sa se canalizeze pe prevenirea infectarii, nu pe inchiderea oamenilor in case. Oamenii au nevoie de bani iar pentru bani trebuie sa munceasca. Cei care se infecteaza la locul de munca sau in transport sunt VICTIME nu INFRACTORI ca sa fie inchisi in arest la domiciliu.
    • -4 (22 voturi)    
     ... (Duminică, 21 martie 2021, 15:19)

     tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Mica Sirena a lui Vasile Roaita

     Cum asa? Francezii au decis ca scolile sunt mai importante, intai se inchid firmele, scolile niciodata. Astept fanii lui cimpeanu sa confirme.
     Sa lasam liceenii sa plimbe virusul prin Bucuresti.
     • -2 (10 voturi)    
      Liceenii si copiii (Duminică, 21 martie 2021, 16:24)

      Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

      Trebuiau sa fie tinuti in regim internat pana fac boala si capata anticorpi. Apoi lasati acasa. Creau astfel o bariera de propagare cu risc minim (evident, cei cu probleme sau care nu voiau sa riste, sa stea acasa). Odata trecuti prin boala, puteau sa vina la scoala cu risc zero intre ei si minim pt profesor. Iar asta trebuia facut inca de la prima varianta a virusului.
    • -4 (4 voturi)    
     daca stateai in casa (Duminică, 21 martie 2021, 22:02)

     GabiAlex [utilizator] i-a raspuns lui Mica Sirena a lui Vasile Roaita

     daca stateai in casa o luna, trecea totul. Dar pe voi va mananca dosul daca nu va duceti la o bauta.

     Au murit milioane de oameni, iar alte zeci de milioane ca tine sunt criminalii. Felicitari, rasa umana.
     • +1 (1 vot)    
      Dragul meu (Luni, 22 martie 2021, 13:38)

      Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui GabiAlex

      Ultima data am mers la scoala pe 5 martie 2020. La carciuma nu am mai fost de cel putin 4 ani. Ies cu sotia si cainii pe camp - avem cat de multa natura in jur.

      DAR EU nu sunt o fire sociala. EU. Nu ii pot obliga pe altii sa fie la fel.
   • 0 (28 voturi)    
    Soluție (Duminică, 21 martie 2021, 15:00)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

    Singura soluție pentru a scăpa de carantinarea Bucureștiului este organizarea de alegeri.
    • -2 (8 voturi)    
     De Sector ? (Duminică, 21 martie 2021, 15:35)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

     Cu Sectoristi
   • +2 (20 voturi)    
    Bineînțeles că avem solutii (Duminică, 21 martie 2021, 16:39)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

    Lăsați natura sa regleze lucrurile, să își ia morții.
    E un proces natural pe care rasa umană nu îl poate controla. Lucrurile se vor regla de la sine.
    • +1 (3 voturi)    
     ok. (Duminică, 21 martie 2021, 22:03)

     GabiAlex [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     ok. Tu primul.
    • +2 (2 voturi)    
     Nu e chiar asa (Luni, 22 martie 2021, 0:29)

     Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui galeo

     Daca am aplica acest principiu orice e mai mult de pestera si vanator-culegator nu merita.

     Stiinta poate preveni multe din lucruri insa de la asta si pana la a impune masuri absurde ca interzicerea parasirii localitatii este drum lung.

     Ce trebuia sa faca statul era:

     1: Masca buna + igiena stricta + teste la intrarea in comunitati si LIBER in afara aglomeratiilor. FARA EXCEPTII.

     2: Plan de vaccinare pus la punct bine. Nu sa se vaccineze unii de 20 de ani care nu sunt medici. Plan transparent si clar.

     3: Adaptarea de urgenta a legislatiei pentru lucrul la distanta, cu impunerea calitatii in domeniile de stat. De exemplu, scoala la distanta desi ESTE POSIBILA intra in contradictie cu programa care prevede CURS ZI CU FRECVENTA. Statul trebuia sa regleze aceste deficiente legislative. Orice elev acum va putea da statul in judecata pentru ca nu ii asigura ceea ce prin lege s-a obligat sa asigure.
  • -7 (25 voturi)    
   nu va fi nicio revolta masiva... (Duminică, 21 martie 2021, 15:26)

   festina [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   cei care nu inteleg gravitatea situatiei (ca tine) sunt minoritari.
   Singura problema a minoritarilor este ca sunt "super-spreaderi".

   Daca de vorba buna nu se-ntelege, asta e, restrictiile se inaspresc. Prin ne-respectarea regulior de baza obtineti fix efectul invers.
   • +5 (15 voturi)    
    sa inchidem minoritarii (Duminică, 21 martie 2021, 16:06)

    Casalot [utilizator] i-a raspuns lui festina

    Ai naibii minoritari, hai sa ii bagam pe toti la inchisoare. Si asa sa facem cu toate minoritatile, mai ales pe cei care nu sunt de acord cu opinia majoritatii.
    • -2 (10 voturi)    
     nu te ofusca aiurea... (Duminică, 21 martie 2021, 17:11)

     festina [utilizator] i-a raspuns lui Casalot

     nimeni nu inchide minoritarii.

     Eu ziceam doar ca minoritarii sunt "infierbantati" si se cred Che Guevara.

     Problema e ca din cauza minoritarilor sufera si majoritarii.
     Strict in contextul covid, nu mai generaliza
    • -3 (17 voturi)    
     Cand minoritarii.... (Duminică, 21 martie 2021, 17:20)

     Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Casalot

     ....pun in pericol sanatatea si viata majoritarilor, se vor lua masuri, desigur .
     Doar n-o sa ne lasam imbolnaviti de niste imbecili !
     • +6 (10 voturi)    
      .... (Duminică, 21 martie 2021, 18:27)

      Casalot [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

      Pai cum te imbolnavesc niste imbecili daca tu esti cetatean responsabil si stai in casa?
      • +4 (8 voturi)    
       ... sa moara si capra vecinului... (Duminică, 21 martie 2021, 21:08)

       un_anarhist_moderat [utilizator] i-a raspuns lui Casalot

       evident ca daca ar fi responsabil si ar sta acasa ar fi protejat cat pofteste sa fie de protejat... dar nu: problema care roade este evident "capra celuilat"... si tot din intelepciunea "populara" citire: "... cainele moare de drum lung... si prostul de grija altuia".
       • -1 (5 voturi)    
        Evident... (Luni, 22 martie 2021, 4:10)

        Valtran [utilizator] i-a raspuns lui un_anarhist_moderat

        ...ca nu stabilesc imbecilii ce inseamna responsabil !
        Evident ca nu ati inteles inca, dupa un an de pandemie, modul in care se disemineaza virusul. Altfel nu ati debita ineptii.
        Evident ca ma intereseaza capra vecinului atata vreme cat imprastie râie pe unde trece si ca il voi obliga pe vecin sa si-o tina acasa.

        Si apropo de proverb : va multumesc amandurora pentru grija purtata !
   • +4 (6 voturi)    
    după minusuri (Duminică, 21 martie 2021, 20:54)

    di livio [utilizator] i-a raspuns lui festina

    deveniși minoritar ici-șa, pe HN...îți dai seama cît ești de minoritar în irealitatea din afara Hotnews?
  • 0 (10 voturi)    
   E scenariu luat in calcul (Duminică, 21 martie 2021, 15:33)

   marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Intrebare:
   E posibil ca serviciile sa aiba acest scenariu in vedere, pentru a pune apoi un alt guvern, "proaspat", "curat" si care va face apoi ceea ce "trebuie"?
   Evident, nu astept raspuns :)
   • -1 (13 voturi)    
    bineinteles ca "serviciile"... (Duminică, 21 martie 2021, 15:49)

    festina [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

    noastre au luat decizia de carantinare a Parisului (masura luataalaltaieri).

    Te apuca rasul ce idei nastrusnice ai.
    Cand se-mpute treaba, orice tara ia masuri mai dure.

    Punct.
   • 0 (2 voturi)    
    toata lumea critica.. (Duminică, 21 martie 2021, 22:04)

    GabiAlex [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

    ... dar nimeni nu are solutii. Toti tampitii sunt experti.
    • 0 (0 voturi)    
     Impartasiti-ne solutiile (Luni, 22 martie 2021, 14:06)

     Algo [utilizator] i-a raspuns lui GabiAlex

     Care este solutia dumneavoastra domnule ?

     Spuneti ce puteti face dumneavoastra personal. Sa va urmam exemplul.

     Si nu spuneti ce vreti sa faca altii cu forta pentru dumneavoastra.

     Aveti cumva un instrument de masura pe care il puteti da si altora ca sa masoare si ei starea epidemiei ?

     Sau doar acceptati pasiv povestile de la TV ?
     • 0 (0 voturi)    
      Se vede treaba... (Luni, 22 martie 2021, 16:10)

      Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Algo

      ....ca are dreptate in privinta expertilor.
  • +2 (12 voturi)    
   da, da (Duminică, 21 martie 2021, 16:52)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Vine sosoaca cu inca 50 de daci liberi sa ne explice ca nu exista pandemie.
  • -1 (1 vot)    
   Doritorilor de revolte sociale (Luni, 22 martie 2021, 15:08)

   Algo [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Amintiti-va de Rascoala Taraneasca din 1907.

   Taranii "revoltati" au fost masacrati de Armata.

   Si ca sa vedeti similaritatile cu ziua de azi - guvernul in functie era al PNL, instaurat dupa demisia guvernului Partidului Conservator.


   Aici nu au fost si nici nu vor fi revolte sociale fara aprobare, reiesite spontan din nemultumirea celor multi.
 • -1 (27 voturi)    
  100% (Duminică, 21 martie 2021, 14:26)

  Mazeta [utilizator]

  Prefectul Bucureștiului de la Usr-Plus, Primarul de la Usr-Plus, Ministrul Sănătății de la Usr-Plus. 100% Bucureștiul va fi carantinat.
 • +13 (23 voturi)    
  #statiacasa (Duminică, 21 martie 2021, 14:39)

  of of [utilizator]

  Cel mai bine ar fi ca populatia să inteleaga ca trebuie sa evite deplasarile care nu sunt necesare.
  Magazinele nu trebuie inchise in weekend, nici redus programul in cursul saptamanii, asta nu ar face decat să creasca aglomeratia atunci cand este deschis.
  Introduceti in circulatie absolut toate mijloacele de transport care exista in depouri, inclusiv autobuzele mai vechi, acum sunt prea aglomerate pentru că vin rar, și la 10-15 minute.
  + Munca la domiciliu la toate institutiile publice, nu recomandare ca in toamna, ci obligatoriu.

  Scoala trebuie să continue pentru clasele 0, I și a II-a, cel puțin.
  • +7 (15 voturi)    
   Exact (Duminică, 21 martie 2021, 14:57)

   Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui of of

   Compromisuri facute cu capul. Nu masuri dure absurde.
  • +3 (11 voturi)    
   ... (Duminică, 21 martie 2021, 15:21)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui of of

   Lumea sa lucreze de acasa, dar copilul sa-l duca la scoala. Nici n-au mai dat numarul de clase inchise in Bucuresti, le e jena. Noroc ca vine vacanta ca ajungeau sa se inchida toate.
  • +2 (12 voturi)    
   Ar fi bine, intr-adevar (Duminică, 21 martie 2021, 17:00)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui of of

   Doar ca asta nu se va intampla niciodata. Si la noi, si in restul tarilor UE, 20-30% din cetateni nu respecta nici o regula pe motiv ca ei s-au saturat, si ca aia batrani si bolnavi oricum urmau sa moara, asha ca ce mare chestie daca mor oleak mai repede...

   Si chestia care functioneaza sigur e carantina dura, dublata de pedepse pe masura. Cum a fost la noi in primavara. Asha... cu crasma deschisa pe 30%, cu masca care se poarta sub nas, cu piata inchisa, ca le e frig saracilor batrini care vand un fir de patrunjel, nu merge.

   Sau alternativ, lasat virusul sa-si ia ce are de luat, ajuns la imunitate de grup cu costurile de rigoare, si aia e. Pana la urma fiecare natie are de ales intre "scapa cine poate" sau "ii protejam cat putem pe cei vulnerabili".
   • +2 (2 voturi)    
    ce preferi (Duminică, 21 martie 2021, 22:08)

    GabiAlex [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Daca ai de ales intre 1) a bate tampitii pana le vine mintea la cap si 2) a-ti pierde viata, tu si/sau parintii tai, ce alegi ?
    • 0 (0 voturi)    
     e evident (Luni, 22 martie 2021, 12:33)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui GabiAlex

     1.

     Doar ca nu cu bataia ci cu o carantina cu reguli simple si dure, si cu pedepse pe masura. E total rezonabil ca participantii la o petrecere pe timp de covid sau de un carantinat prins prin magazine sa beneficieze de dosar penal, fix ca unul prins baut la volan sau conducand fara permis. Pana la urma si unul si altul pune in pericol voata semenilor.

     Deci eu as face ca-n Europa de vest. De la ora 8 seara toata lumea in casa, mai putin cazurile speciale, cu document si verificate prin sondaj. Cine are de mers la munca are dovada, cine merge la magazin are voie pe o raza de x km, fiecare doarme la el acasa, tot ce e horeca inchis (si cine deschide dosar penal).

     Asha, cu pensiunile la 70% oricine poate sa-si mai amenajeze 5 camere fictive...
  • +2 (2 voturi)    
   Exista niste probleme (Duminică, 21 martie 2021, 20:09)

   Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui of of

   1. Mijloacele vechi de transport o posibil sa nu fie nici functionale si nici macar sigure pentru a fi puse in circulatie.

   2. Degeaba ai 100 de tramvaie daca ai 50 de vatmani. E ca la ATI. Degeaba ai paturile daca nu ai si personalul.
   • -1 (1 vot)    
    falsa problema... (Duminică, 21 martie 2021, 21:50)

    un_anarhist_moderat [utilizator] i-a raspuns lui Mica Sirena a lui Vasile Roaita

    nu ai personalul pentru ca preferi sa directionezi spre alta zona banii cu care ai putea plati angajarea / specializarea respectivului personal...
  • +2 (2 voturi)    
   populatia nu pricepe. (Duminică, 21 martie 2021, 22:06)

   GabiAlex [utilizator] i-a raspuns lui of of

   nu a priceput un an de zile. Lipsa de creier se rezolva numai cu frica de bata. Problema e ca nici politia nu face nimic. Am trecut azi printr-un parc, pe langa un loc de joaca pentru copii. O gramada de adulti acolo, toti cu tigari si cafea. Nici unul cu masca. Politia patruleaza, dar se face ca nu vede.
 • +13 (25 voturi)    
  Hmmm (Duminică, 21 martie 2021, 14:44)

  Sah [utilizator]

  Lasa ca dupa ''masurile inteligente'' ale autoritatilor, Bucurestiul va ajunge si el la 8% rata de infectare si atunci va fi scos din carantina ca si Timisoara!! ::))
  Vad ca despre Timisoara...nexam vesti!
  • +3 (19 voturi)    
   Exact (Duminică, 21 martie 2021, 15:01)

   Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator] i-a raspuns lui Sah

   Asa arata masurile luate cu picioarele.
 • +3 (19 voturi)    
  Rugaminte (Duminică, 21 martie 2021, 14:48)

  VOX. [utilizator]

  Ne puteti arata si noua graficul evolutiei indicelui de infectare pe urmatoarele doua luni? Am vrea sa stim ziua in care va creste peste 6, ca sa ne facem niste socoteli.
  In Excel sau in Origin, nu conteaza. Multumim.
 • +2 (4 voturi)    
  cat la mie? (Duminică, 21 martie 2021, 16:22)

  atc [utilizator]

  Prefectul Capitalei spune( 19.03.) că Bucureştiul nu va intra în carantină având în vedere că rata de incidenţă este de 4,6 la mia de locuitori..Este cumva o limita stabilita de 0.3% sau depinde de" cum vrea muschii mei"? Ca, cu muschii stam bine ( ne-a demonstrat-o si stalpul tarii), cu creierele mai avem ceva probleme.
 • +3 (7 voturi)    
  calcule logice (Duminică, 21 martie 2021, 16:29)

  BlueX [utilizator]

  stau si ma gandesc - daca toate comunele limitrofe Bucurestiului.. sunt in carantina - si daca majoritatea lucreaza in Bucuresti .... cum sa nu-ti iasa ca si calcul sa bagi B in carantina ???? ..

  deci .... vin cei din zonele cu focare sa lucreze in B ... si la ce te astepti ??? sau ce mai astepti ?

  siii... cum am mai spus... sa ne punem masti.... sa stam in casa ... sa lucram de acasa ... doar in timpul saptamanii ca doar atunci e COVID -- in WEEKEND ... BULUC la munte la ski.. la distractie... la inghesuiala....la mai mare....
 • +2 (20 voturi)    
  ati carantinat si Timisoara (Duminică, 21 martie 2021, 16:56)

  ALFY [utilizator]

  si ce ati rezolvat????
  Ata in sus, daca poti crede in acele cifre...
  Se vede clar, la nivel european, mondial, etc. Masurile
  restrictive NU au efectul scontat, la fel va fi si cu waxxul. Efectele adverse grave vor domina in scurt timp.
  Ati facut din vaccinati raspandaci - nu se imbolnavesc, devin purtatori pasivi fara sa-i dea seama,
  Cand o sa va intre in cap mafioti farma cu arahat cu tot:
  NU SE VACCINEAZA IN MIJLOCUL UNEI EPIDEMII fie ea reala sau inventata!
 • +4 (6 voturi)    
  .... (Duminică, 21 martie 2021, 19:20)

  Casalot [utilizator]

  Era mai bun Berbeceanu. Alin Stoica de cand a venit tot aduce in discutie carantina. Pare sa fi venit deja setat pe carantina.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by