​China a administrat 74,96 milioane de doze de vaccinuri contra Covid-19, a declarat duminică un purtător de cuvânt al comisiei pentru sănătate, potrivit Reuters.

Vaccinuri chineze SinovacFoto: Peerapon Boonyakiat/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pe 14 martie fusese anunțat un total de 65 de milioane de doze, ceea ce înseamnă că în mai puțin de o săptămână au fost făcute 10 milioane de inoculări, China accelerând campania de imunizare pentru a atinge ținta de vaccinare a 40% din populația sa de 1,4 miliarde până la mijlocul acestui an.

Peste 70 de milioane de doze de Sinovac Biotech au fost administrate până acum la nivel global, a spus, tot duminică, un reprezentant al companiei, fără a preciza câte au fost făcute în China.

Producția de vaccinuri pe un an întreg poate acoperi complet necesarul țării, a afirmat un reprezentant al ministerului industriei, care a adăugat că furnizarea materialelor necesare, precum fiole și seringi este ”relativ stabilă”.

China a aprobat pentru uz general patru vaccinuri dezvoltate în țară de Sinovac, Cansino Biologics și două unități ale China National Pharmaceutical Group (Sinopharm).

Un al cincilea vaccin, realizat de Institutul de Microbiologie al Academiei Chineze de Științe a fost, de asemenea, aprobat pentru folosirea de urgență săptămâna trecută.