Trei profesori din Austria care au refuzat să poarte măşti de protecţie împotriva Covid-19 au fost demişi, a informat sâmbătă ziarul Kronen Zeitung, relatează Agerpres. În Elveţia, un client care a refuzat să poarte mască nu va mai avea voie să intre cinci ani în lanţul de supermarketuri Migros.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trei profesori din districtele Freistadt, Voecklabruck şi oraşul Wels din Austria Superioară au fost demişi după ce discuţiile cu autorităţile nu au reuşit să rezolve situaţia, a precizat ziarul austriac.

„Au existat multe eforturi pentru a-l convinge să se conformeze măsurilor de prevenţie, însă toate au fost în zadar”, a declarat Ministerul Educaţiei despre profesorul din Freistadt.

Alţi trei profesori din Freistadt, Braunau şi Steyr au fost convinşi să poarte măşti şi şi-au păstrat slujbele, a mai spus ziarul.

Începând cu 25 ianuarie, Austria şi-a înăsprit regulile pentru a cere purtarea măştilor de tip FFP2, care filtrează particulele, acolo unde anterior puteau fi utilizate măşti de bumbac.

În Elveţia, unde purtarea măştii este obligatorie în interior, un autoproclamat „rebel al coronavirusului” a încercat să intre într-un supermarket din Lucerna fără a purta mască. El a refuzat în mod repetat să poarte o mască şi a fost în cele din urmă arestat de poliţie. Bărbatului i s-a interzis de asemenea accesul în magazinele SportXX şi Micasa.