Unul din doi adulți din Marea Britanie a primit o primă doză din vaccinul împotriva Covid-19, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătății, care a salutat un "succes enorm", potrivit AFP.

Boris Johnson s-a vaccinatFoto: Captura YouTube

"Sunt absolut încântat să vă anunț că am vaccinat jumătate din toți adulții din Regatul Unit. Este un succes enorm", a declarat ministrul Matt Hancock, într-un mesaj video postat pe Twitter.

Marea Britanie a administrat peste 26 de milioane de prime doze din vaccinurile împotriva Covid-19. Doar joi au fost vaccinate 660.276 de persoane.

Campania de vaccinare a fost extinsă recent la persoanele peste 50 de ani și premierul Boris Johnson, 56 de ani, a primit o primă doză din vaccinul AstraZeneca vineri, a doua zi după asigurările oferite de autoritățile de reglementare britanică și europeană în privința siguranței serului.

Boris Johnson a fost vaccinat la spitalul St Thomas din Londra, unde a fost internat trei zile la terapie intensivă în aprilie 2020, după ce s-a infectat cu coronavirusul.

Țara europeană cea mai afectată de pandemia de coronavirus, cu peste 126.000 de decese, Regatul Unit folosește vaccinurile Pfizer/BioNTech și AstraZeneca/Oxford.

Un al treilea vaccin, cel produs de Moderna, a fost aprobat și urmează să fie disponibil în următoarele săptămâni.

Obiectivul guvernului este vaccinarea cu o primă doză pentru toate persoanele peste 50 de ani până la jumătatea lui aprilie și a tuturor adulților până la finalul lui iulie.