Liceul Teoretic Drăgăneşti-Olt şi Liceul Teoretic din Osica de Sus vor desfăşura activitatea didactică exclusiv online până la finalul lunii martie după ce în aceste unităţi au fost confirmate mai multe cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice şi nedidactice, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Olt, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

La liceul din Drăgăneşti-Olt au fost confirmate trei cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice, iar la liceul din Osica de Sus sunt confirmaţi cu COVID-19 trei profesori, un elev şi un îngrijitor.

Hotărârea privind suspendarea activităţilor didactice cu prezenţa fizică în clase a elevilor în aceste licee a fost adoptată vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Olt.

"Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a hotărât suspendarea activităţilor didactice care presupun prezenţa fizică la nivelul unităţii de învăţământ Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu din oraşul Drăgăneşti Olt, până la data de 30.03.2021 (în urma apariţiei a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice), precum şi la nivelul unităţii de învăţământ Liceul Teoretic Ion Gh. Roşca din comuna Osica de Sus, până la data de 01.04.2021 (în urma apariţiei a 5 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice - 3 cazuri - şi nedidactice - 1 elev şi 1 îngrijitor curăţenie). Procesul de învăţământ în aceste unităţi de învăţământ se va desfăşura în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetări", se arată în comunicatul citat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, în prezent, în rândul personalului din unităţile de învăţământ sunt 31 de cazuri active confirmate de COVID-19 iar în rândul elevilor sunt 28 de cazuri active.

CJSU Olt a mai aprobat vineri şi scenariile după care vor funcţiona săptămâna viitoare unităţile de învăţământ. În afara celor două licee teoretice din oraşul Drăgăneşti-Olt şi comuna Osica de Sus, vor mai desfăşura activităţile exclusiv online preşcolarii de la o grădiniţă din oraşul Balş.

Conform scenariului roşu, care presupune prezenţa în clase a preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar şi a celor din clase terminale, vor învăţa elevii de la 22 de unităţi şcolare.

În scenariul galben, cu prezenţa în clase a preşcolarilor, elevilor din clasele primare şi a celor din anii de studiu terminali, au fost încadrate 150 de unităţi de învăţământ.

În scenariul verde, cu prezenţa în clase a tuturor preşcolarilor şi elevilor, sunt 240 de unităţi de învăţământ.