Premierul britanic, Boris Johnson, a primit vineri prima injecție cu vaccinul AstraZeneca, într-un moment delicat în care încrederea în acest vaccin este la cele mai mici cote, potrivit AFP.

Boris Johnson s-a vaccinatFoto: Captura YouTube

„Nu am simțit nimic”, a spus liderul conservator, în vârstă de 56 de ani, care a fost vaccinat la Spitalul St Thomas din Londra, unde a petrecut trei zile la terapie intensivă în aprilie 2020, afectat de boala Covid -19.

”Vaccinul Oxford este sigur și vaccinul Pfizer este sigur. Ce nu este sigur este să faci Covid și de asta este important să ne vaccinăm cât mai repede posibil”, a spus Johnson într-o conferință de presă ținută joi.

Beneficiile vaccinului AstraZeneca COVID-19 depășesc cu mult potențialul risc care este „incredibil de mic”, a declarat directorul medical din Anglia după ce au fost raportate cinci cazuri de cheaguri de sânge pe creier creier după vaccinarea cu acest ser.

„Ceea ce avem aici (...) este un risc potențial incredibil de mic și chiar și acesta este un risc potențial, nu unul sigur”, a declarat joi Chris Whitty.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor din Marea Britanie investighează un tip foarte rar de cheaguri de sânge în venele cerebrale, identificat la cinci persoane.