Încă un lot de vaccinuri anti-COVID ajunge vineri în Republica Moldova, a anunțat Maia Sandu. În total, până la sfârșitul lunii martie, ar urma să ajungă 46.000 de doze de vaccin prin platforma Covax și alte 50.000 din donația oferită de România.

Vaccin împotriva COVID-19Foto: ARPIM

Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook.

  • "Le mulțumim încă o dată donatorilor Covax și României pentru sprijin și solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toți. Am cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați pe zi. Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni”, a scris Maia Sandu.

Până în prezent, peste 18.500 de angajați din sistemul medical s-au vaccinat împotriva COVID din lotul de doze donat de România și prin intermediul platformei COVAX, scrie deschide.md.