Peste 410 milioane de doze de vaccinuri contra Covid-19 au fost administrate până acum în 132 de țări, potrivit statisticilor centralizate de Bloomberg.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ritmul zilnic a ajuns la aproximativ 10 milioane de doze pe zi, un sfert dintre acestea fiind făcute în SUA, țară care a administrat 116 milioane de doze.

Din punct de vedere al procentului din populație care a primit deja prima doză, pe primele două locuri se situează paradisurile turistice Seychelles – 64,7% și Maldive – 58,5%.

Strategia Maldive, care folosește AstraZeneca, a fost să administreze mai întâi prima doză la cât mai multe persoane, nefiind administrată a doua doză la nimeni. În cazul Seychelles, 28,6% dintre locuitori sunt deja imunizați complet.

Trebuie menționat și că aceste națiuni insulare au o populație redusă: circa 100.000 în cazul Seychelles și aproximativ 500.000 în cazul Maldivelor.

Din punct de vedere al imunizării complete, Israelul rămâne ”campionul” mondial, aproape jumătate din populație (49,1%) având două doze făcute, iar 57,1% din populație primind cel puțin o doză.

Regatul Unit, care dorește ca mai întâi să administreze prima doză la cât mai mulți cetățeni a făcut acest lucru la 38,5% din populație, doar 2,8% dintre britanici fiind imunizați complet.

Topul țărilor din punct de vedere al procentului de populație care a primit cel puțin o doză de vaccin contra coronavirus (România este pe locul 33, cu 8,1%):