Restaurantele au cerut un blocaj total de două săptămâni pentru toată lumea în Bulgaria, printr-o declarație dură împotriva guvernului de la Sofia. Teza Asociației Restaurantelor din Bulgaria și a Asociației bulgare a Restaurantelor este că nu pot fi închise doar anumite sectoare, deoarece acest lucru „nu va duce la rezultatele necesare”, scrie Sega, potrivit Rador.

Coronavirus BulgariaFoto: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Profimedia

Acestea fac apel la Comandamentul Operativ Național (CON) pentru "Totul sau nimic?!?! Fie deschideți toate afacerile fără restricții, fie le închideți pe toate!" În același timp, îl critică aspru pe ministrul sănătății și pe membrii Comandamentului, care „au dovedit în repetate rânduri că nu sunt apți să ia decizii bune și să inspire încredere și curaj în societate și în mediul de afaceri!” „Nu, nu gestionați cel mai bine din Europa pandemia!” și amenință că, dacă cererile lor nu vor fi ascultate, vor fi obligați să se apere în mod corespunzător.

Iată și textul integral al declarației acestora:

„Asociația Restaurantelor din Bulgaria și Asociația bulgară a Restaurantelor văd doar două direcții în Bulgaria pentru a păstra puținul care a mai rămas, nu numai din industria noastră, ci și din toate întreprinderile mici și mijlocii din Bulgaria.

Ideea unei închideri parțiale de două săptămâni de săli de sport, mall-uri și restaurante nu va duce la rezultatele necesare. De fapt, nici acum nimeni nu menționează care sunt obiectivele și la ce niveluri de răspândire a infecției, afacerile vor funcționa din nou. Pentru că nimeni nu crede că „blocarea” va fi doar de 14 zile. O astfel de perioadă de blocare este posibilă doar dacă aceasta acoperă absolut totul și toate instituțiile statului, cu excepția celor de primă necesitate. Un lockdown total de două săptămâni! Acest lucru ne va păstra angajații. Acest lucru va avea rezultatul cel mai bun și unul garantat. Aceasta va fi cea mai corectă decizie. Așadar! Totul sau nimic?!?!

Fie deschideți toate afacerile fără restricții, fie le închideți pe toate! Pentru că dacă statul și oamenii care sunt legați de luarea unor astfel de decizii ne umilesc pentru a patra oară și încearcă să ne omoare afacerea, noi vom fi obligați să ne apărăm în mod corespunzător.

Persoanele responsabile - ministrul sănătății și toți membrii Comandamentului Opetativ Național, au dovedit în repetate rânduri că nu sunt apte să ia decizii bune și să inspire încredere și curaj în societate și afaceri! Și nu, nu gestionezi cel mai bine pandemia în Europa! Insistăm asupra introducerii unei carantine stricte și cuprinzătoare de două săptămâni. Două săptămâni! Să ne asumăm împreună responsabilitatea pentru abordarea problemei și rezolvarea ei rapidă. În caz contrar, dacă din nou două sau trei sectoare se confruntă cu povara deplină a obținerii unor rezultate neclare, vom fi obligați să organizăm un protest în masă! Cu o singură cerere - demisia tuturor membrilor Comandamentului Operativ!

Demisia pentru cei trei „D”: Discriminare, Demagogie, Dictatură. Cu trei mari „N”: NEMULȚUMIRE, NESATISFACȚIE, NEÎNȚELEGERE.