Viaţa de noapte din Berlin a fost în mare parte restricţionată din cauza pandemiei de coronavirus, însă cluburile se pregătesc pentru a testa diferite strategii de redeschidere, informează DPA, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Berlin Club Commission, care reprezintă cele 300 de cluburi din capitala Germaniei, a prezentat miercuri un plan în şase puncte conţinând strategii precum testarea rapidă pentru depistarea coronavirusului sau colectarea de date referitoare la numărul vizitatorilor cu ajutorul unor aplicaţii dedicate.

Club Commission intenţionează totodată să ofere un ghid destinat cluburilor referitor la regulile de igienă şi să participe la proiecte de cercetare în scopul identificării sistematice a nevoilor din industrie şi a situaţiei economice din domeniu.

Posibilele scenarii pentru redeschidere vor fi testate cu prilejul unui prim eveniment pilot, un concert de mici dimensiuni desfăşurat la Saeaelchen, din Berlin, pe 27 martie, a mai precizat Club Commission.

Evenimentul a fost organizat cu participarea altor instituţii culturale precum Filarmonica din Berlin, teatrul Berliner Ensemble şi Opera Germană.

''Este un pas mic, dar important, care ar oferi o viziune pentru întreaga industrie după un an de la închidere'', a spus Pamela Schobess, directoarea comisiei.

Cluburile de noapte din Berlin sunt renumite în lumea întreagă, atrag un număr impresionant de turişti şi activităţi economice în fiecare an.

Datorită ajutoarelor guvernamentale şi a donaţiilor, niciunul dintre cele 300 de cluburi nu au fost nevoit să se închidă definitiv până acum, a precizat Club Commission, deşi nu au fost organizate în mod legal nicio petrecere sau concert de la debutul pandemiei, cu excepţia unor petreceri pe perioada verii.

Între timp, situaţia referitoare la coronavirus în capitala germană nu prezintă semne de îmbunătăţire, după ce două din cele trei trepte de alertă ajunseseră miercuri la nivelul roşu.