Până miercuri, la ora 18.00, 66.623 de persoane s-au înscris pe listele de așteptare ale celor 56 de centre de vaccinare ale Ministerului Apărării Naționale, deschise și populației generale, începând de luni.

Vaccinare anti-CovidFoto: David Talukdar / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, centrul de vaccinare cu cele mai multe persoane înscrise pe lista de așteptare este în București, la Comandamentul Brigăzii 1 Mecanizată, fiind în așteptare 4.636 de persoane.

Începând de luni, 15 martie, cei care vor să se vaccineze în cele 56 de centre din rețeaua Armatei pot să se înscrie pe listele de așteptare aferente acestor centre, unde sunt implicați în activitatea de vaccinare 287 de medici, 428 de asistenți și 252 se registratori.

Decizia de a deschide centrele Armatei și pentru vaccinarea populației generale a fost anunțată în contextul scandalului declanșat de publicarea, de către Ministerul Sănătății, a datelor defalcate pe fiecare centru de vaccinare, care ridicau suspiciuni că în aceste centre s-ar fi vaccinat și rude ale personalului "esențial", care nu erau eligibile în etapa a doua a campaniei de vaccinare.

25% din totalul populației vaccinate în etapa a doua sunt persoane din categoria personalului esențial, iar 2,7% dintre cei care s-au vaccinat de la debutul campaniei de vaccinare - peste 40.000 de persoane - s-au imunizat în centrele din rețeaua Ministerului Apărării Naționale, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.