Premierul britanic Boris Johnson a afirmat miercuri că se va vaccina foarte curând cu vaccinul dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford, relatează Reuters și Politico.

Boris JohnsonFoto: DW Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anunțul lui Johnson vine după ce mai multe țări europene au suspendat inocularea cu vaccinul AstraZeneca.

Autoritatea de autorizare a vaccinurilor din Marea Britanie precum și Agenția Europeană pentru Medicamente afirmă însă că nu există nicio legătură între inocularea cu acest vaccin și cheagurile de sânge apărute la unele persoane vaccinate.

Întrebat în parlamentul de la Londra despre țările care au suspendat vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, Johnson a afirmat:

„Cel mai bun lucru pe care pot să îl spun despre programul de vaccinare cu Oxford/AstraZeneca este că în sfârșit am primit vestea că voi primi doza...foarte, foarte curând”.

„Cu siguranță voi primi Oxford/AstraZeneca”, a declarat acesta în fața parlamentarilor britanici.

Marea Britanie, spre deosebire de alte țări, a optat pentru vaccinarea prioritară a vârstnicilor și nu pe categorii de personal esențial, excepție făcând angajații din sistemul sanitar, motiv pentru care Johnson nu era încă eligibil pentru vaccinare.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și soțul său, prinţul Philip, au primit la începutul lunii ianuarie prima doză de vaccin contra COVID-19.