Vor exista și în România centre de vaccinare mobile în spațiile aglomerate, precum piețele? Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că autoritățile nu vor putea astepta la nesfârșit ca o persoană să ajungă într-un centru de vaccinare și că de la un anumit moment trebuie mers către acele persoane, cu centre de vaccinare mobile, dar că la acest moment nu se pune problema unor centre de vaccinare în astfel de spații.

vaccinarea in RomaniaFoto: Comitetul de coordonare vaccinare Covid

Vor exista și în România centre de vaccinare mobile în spațiile aglomerate, precum piețele, sau în cabinetele medicilor de familie?

Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță:

  • "Suntem conștienți cu toții că la un moment dat viziunea noastră trebuie schimbată și nu vom putea astepta la nesfârșit ca o persoană să ajungă într-un centru de vaccinare. De la un anumit moment trebuie să mergem noi către acele persoane, cu centre de vaccinare mobile, cu echipe mobile.
  • Este un model pe care l-au adoptat toate țările care au o campanie de vaccinare de succes. Același lucru îl face și Israelul, pentru că poți să vaccinezi un număr de persoane care sunt dispuse să se vaccineze, însă de la un procent în față trebuie să faci eforturi suplimentare, să asiguri cele 70% de persoane vaccinate. Da, luăm în calcul acest lucru, dar la acest moment nu se pune problema".