Grecia a decis să nu renunţe la administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca cât timp Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) nu recomandă suspendarea imunizării cu acesta, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Coronavirus GreciaFoto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP / Profimedia

"Aşteptăm deciziile organismelor oficiale, precum Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), care se vor reuni pe această temă la sfârşitul acestei săptămâni... între timp vaccinările vor continua în mod normal", a afirmat marţi ministrul grec al sănătăţii, Vassilis Kikilias, pentru postul de televiziune SKAI.

Kikilias a precizat că dintre cele 72.000 de persoane imunizate cu vaccinul produs de AstraZeneca doar una a avut un episod de tromboză, care nu a fost provocat de vaccinul în chestiune, după cum a concluzionat Agenţia pentru Medicamente din Grecia.

Ministrul a subliniat că Grecia îşi ghidează strategia de vaccinare în funcţie de deciziile agenţiilor şi a precizat că dintre cele 17 milioane de vaccinuri de la AstraZeneca administrate în Uniunea Europeană şi în Marea Britanie au fost raportate doar 37 de cazuri de tromboză.

Până în prezent, în Grecia, o ţară cu o populaţie de circa 11 milioane de locuitori, au fost administrate aproximativ 1,3 milioane de doze din cele trei vaccinuri autorizate, circa 880.000 fiind folosite pentru inocularea cu prima doză de vaccin, iar 407.000 pentru cea cu a doua doză.