VIDEO Valeriu Gheorghiță: Decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca, una dintre cele mai dificile pe care a trebuit să le luăm. Să spunem stop ar fi fost cea mai ușoară decizie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 16 martie 2021, 14:06 Actualitate | Coronavirus


Andrei Baciu si Valeriu Gheorghita
Foto: AGERPRES
Decizia luată ieri de România, de a contiua, în acest moment, vaccinarea cu vaccinul produs de AstraZeneca, "a fost una dintre cele mai dificile pe care a trebuit să le luăm", a declarat marți coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. "Să spunem stop ar fi fost cea mai ușoară decizie, dar a trebuit să punem în balanță beneficiile vaccinării și faptul că mulți oameni se infectează și ajung la spital, la Terapie Intensivă", spune Valeriu Gheorghiță.

"Mai multe țări au decis suspendarea vaccinării cu un lot de vaccin AstraZeneca sau suspendarea completă a vaccinării cu acest vaccin. Sunt 13 state la nivel european care au decis suspendarea unui singur lot, 7 care au decis continuarea și 15 state au decis suspendarea totală a vaccinării cu AstraZeneca. De asemenea, Marea Britanie, Canada și Australia au decis continuarea vaccinării cu AstraZeneca. România a decis continuarea, la acest moment, a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului și față de care Agenția Europeană a Medicamentului și-a menținut recomandarea - beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile. Astăzi, Agenția Europeană a Medicamentului reevaluează toate datele și vom avea joi o concluzie", afirmă Valeriu Gheorghiță. • De ce a decis România să continue vaccinarea cu AstraZeneca

Una din recomandările ferme ale lui Valeriu Gheorghiță către populație este aceea de a continua monitorizarea și raportarea cât mai minuțioasă a tuturor reacțiilor adverse după vaccinare.

În ultimele 24 de ore, 33.000 de persoane au anulat programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca, spune coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Valeriu Gheorghiță a admis că este normal ca oamenii să își pună întrebări sau să aștepte noi evoluții pentru a lua o decizie în legătură cu acest vaccin.

Primele 6.000 de persoane din etapa a III-a s-au vaccinat ieri, fiind vorba despre persoane din localități cu rată mare de transmitere a SARS-CoV2, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Listele de așteptare în platforma de programare pentru etapa a III-a vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare, spune Valeriu Gheorghiță.

La nivel național există peste 800 de centre de vaccinare, cu peste 1.000 de fluxuri de vaccinare. În perioada următoare vor fi deschise noi centre de vaccinare, în special în localitățile cu rată mare de transmitere. Peste 50 de noi cabinete de vaccinare vor fi deschise în București.

"Mai multe țări au decis suspendarea vaccinării cu un loc de vaccin AstraZeneca sau suspendarea completă a vaccinării cu acest vaccin. România a decis continuarea, la acest moment, a vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului și față de care Agenția Europeană a Medicamentului și-a menținut recomandarea - beneficiile vaccinării sunt mai mari decât riscurile. Astăzi, Agenția Europeană a Medicamentului reevaluează toate datele și vom avea joi o concluzie", afirmă Valeriu Gheorghiță.

"Decizia de a continua vaccinarea cu AstraZeneca a fost una dintre cele mai dificile pe care a trebuit să le luăm. Să spunem stop ar fi fost cea mai ușoară decizie, dar a trebuit să punem în balanță beneficiile vaccinării și faptul că mulți oameni se infectează și ajung la spital", spune Valeriu Gheorghiță.

"Analiza pe 16 milioane de persoane a arătat 37 de evenimente trombotice, din care 22 de embolie pulmonară. Există un caz de tromboză la 1 milion de persoane vaccinate", spune Valeriu Gheorghiță. "Cred că trebuie să acordăm credit Agenției Europene a Medicamentului, care a precizat ieri că nu există la acest moment date care să facă o legătură de cauzalitate între aceste evenimente trombotice și vaccinare", este mesajul coordonatorului campaniei naționale de vaccinare.

În plus, numărul persoanelor care s-au retras sau nu s-au prezentat în ultimele zile la vaccinarea cu AstraZeneca este mai mic decât al celor care s-au programat la vaccinarea cu acest ser, mai spune Valeriu Gheorghiță.

 • Câți "esențiali" s-au vaccinat

25% din totalul populației vaccinate în etapa a doua sunt persoane din categoria personalului esențial.

În centrele din rețeaua MApN au fost vaccinați 2,7% dintre cei care s-au vaccinat de la debutul campaniei de vaccinare - peste 40.000 de persoane.

96 de echipe mobile se află în teren pentru a vaccina persoane care nu se pot deplasa, persoane dependente de dializă sau persoane fără adăpost.

România a recepționat, până la data de 15 martie, 3.234.000 de doze de vaccin, dintre care 2.210.000 au fost administrate, a anunțat Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 și secretar de stat în Ministerul Sănătății.

 • Câte vaccinuri ajung în România în a doua jumătate a lunii martie și în luna aprilie

Ce vaccinuri mai ajung în România în luna martie:


Pfizer

În următoarele două săptămâni, numărul dozelor este suplimentat cu câte 120.000. România urma să primească 240.000 de doze săptămâna viitoare și va primi, în plus față de acestea, încă 120.000. La fel și peste două săptămâni. Totalul dozelor de Pfizer pentru luna martie: 1.112.000 de doze.


Moderna

162.000 de doze săptămâna viitoare

AstraZeneca

155.000 de doze urma să mai primim săptămâna aceasta, dar vom primi doar 43.000 de doze.

Săptămâna viitoare primim 48.000 de doze, cu 330.000 mai puțin decât era programat.

Supliment de 14.000 în ultima săptămână

Total martie: 2.212.734 de doze.


Ce vaccinuri ajung în România în luna aprilie:


Pfizer
- câte 511.290 primele 3 săptămâni
Ultima săptămână - 512.000 de doze
Peste 2,5 milioane de doze în total

Moderna - livrări la două săptămâni
242.000 de doze minim

AstraZeneca - livrări săptămânale

3.175.000 de doze

830.000 de doze suplimentare de vaccin Pfizer vor reveni României în trimestrul al doilea.


Prima tranșă de vaccin Johnson&Johnson - al patrulea vaccin împotriva COVID-19 care a primit autorizare de punere pe piață în Uniunea Europeană - acesta va ajunge în România în a doua jumătate a lunii aprilie, spune Valeriu Gheorghiță. Prima tranșă va fi una simbolică, de câteva zeci de mii de doze.

România ocupă locul 6 la nivel european și poziția 23 la nivel global în ceea ce privește numărul de vaccinuri administrate.

Campania de vaccinare nu este în pericol, în acest moment, din cauza întârzierilor înregistrate la plata personalului din centrele de vaccinare, spune coordonatorul campaniei.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13447 vizualizari

 • +23 (59 voturi)    
  Vi s-a rupt inima (Marţi, 16 martie 2021, 14:25)

  VOX. [utilizator]

  Pun pariu pe contractul de la casa ca voi nu v-ati intepat cu Zeneca.
  • +25 (45 voturi)    
   Marele specialist Chereches s-a vaccinat la Ludus (Marţi, 16 martie 2021, 15:35)

   lazarus101 [utilizator] i-a raspuns lui VOX.

   El locuind in Cluj-Napoca. De ce? Doar acolo a prins loc la Pfizer
  • +3 (27 voturi)    
   3 Doamne și toate 3.. (Marţi, 16 martie 2021, 16:40)

   mgexpert [utilizator] i-a raspuns lui VOX.

   .în România avem câte un deces pentru fiecare dintre cele 3 vaccinuri folosite, toate în martie.

   – Pfizer – Mioveni – 45 de ani – prima doză – neclar
   – Oxford – Tg. Jiu -47 de ani – prima doză – infarct
   – Moderna – Oradea – 55 de ani – a doua doză – neclar

   Excluzând primul caz, cel din ianuarie de la Bacău, cu bătrâna de 73 de ani, cu multiple afecțiuni cronice la activ, ceilalți păreau sănătoși, doar unul având hipertensiune + trigliceride crescute, atât de larg răspândite din păcate în România..

   Oxford a căzut de măgăruș din motive politice..
   • +3 (7 voturi)    
    as mai adauga (Marţi, 16 martie 2021, 22:29)

    martel55 [utilizator] i-a raspuns lui mgexpert

    ca numarul reacxtiilor adverse este mult mai mare decat statistica oficala, insa daca nu sunt din cele grave, oamenii sunt descurajati sa le mai rpaorteze...si oricum nu conteaza, nimeni nu tine seama de ele, sunt trecute eventual la vicitme colaterale, in timp ce curga dolarii din fonduri publice in conturile unora
  • -4 (12 voturi)    
   Dilema (Marţi, 16 martie 2021, 17:35)

   Bebe2 [utilizator] i-a raspuns lui VOX.

   daca nu aveti incredere in gheorghita,ionita,et etc,de ce toti plangeti ca nu va puteti vaccina cu acelasi vaccin? cand nu ai incredere in ceva si in cineva nu faci si nu mananci ce face sau ce mananca respectivul.E O SIMPLA INTREBARE !!!!
  • -1 (15 voturi)    
   Putem profita. (Marţi, 16 martie 2021, 19:28)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui VOX.

   Teama indusă de o campanie agresivă pentru a scoate Astra Zeneca în favoarea altor vaccinuri poate ajuta România să crească substanțial rata de vaccinare. Vor fi români care vor renunța, dar mulți vor vrea vaccinul Astra Zeneca, care, cu toate poveștile , este totuși un vaccin clasic făcut de oameni competenți. Consider decizia României corectă.
  • 0 (14 voturi)    
   Problema e ca AZ are eficienta 10% la africana, (Marţi, 16 martie 2021, 20:27)

   danduta [utilizator] i-a raspuns lui VOX.

   stabilita de expertii sud africani si ineficient total la varianta braziliana.
   In rest, efecte negative are si antinevralgicul (favorizeaza acneea) si orice medicament, dar minore vis a vis de beneficii.
   La AZeneca nu e asta. E treaba murdara!
   Dl colonel Gheorghita bate campii cand zice ca au comparat o protectie la covid si efectele adverse ale vaccinului.
   NU! Au ales sa pupe papucul si sa inghita un vaccin p.rost si periculos. S-au dat bani pe el si sa nu fie trasi la raspundere birocratii UE, disperati l-au varat pe gat la Romania (Citu) si pe sest in doneaza prin COVAXX (OMS) la tarile lumii a treia.
   Si Romania, dupa cum in subtext, recunoaste PREMIERUL CITA, e tara din lumea III-a.

   Periculos fiindca vaccinatii se vor simti protejati, dar vor fi protejati cu cu vesta de branza la gloantele vaccinului african.
   Rusine Citule!
   • -1 (3 voturi)    
    Te ambalezi degeaba, antivaxero! (Miercuri, 17 martie 2021, 7:55)

    bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui danduta

    Mai intai varianta aficana trebuie sa sa raspandeasca si la noi, pana una alta AZ protejeaza de varantele in circulatie actual.

    Oricum s-a spus de mult timp ca pandemia nu va fi starpita doar cu o runda de vaccinari. Vor fi anual campanii de vaccinare.
 • -11 (41 voturi)    
  dar stai (Marţi, 16 martie 2021, 14:29)

  transpenibilus [utilizator]

  Ce sa intampla cu trolii #ruznaky de nu au aparut pana acum sa scuipe cu punctajul Moscovid?

  Ivane, catiusa, oleg, sasa, natasa bagati mai!!!
  Sau te pomenesti ca #SRI a destructurat cuibul de mazeti din kiselef 6&19?
  • +2 (26 voturi)    
   E usor sa vorbesti asa Pfizeru iti e in vene (Marţi, 16 martie 2021, 15:35)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   Zi-ne trans cand te-au intepat?
  • +3 (17 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 16 martie 2021, 17:48)

   [anonim] i-a raspuns lui transpenibilus

  • -4 (8 voturi)    
   Lucrează acoperit. (Marţi, 16 martie 2021, 19:32)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   Așa-i noul ordin al lui Puitin. Acoperit, multiplicat și insistent. Dacă citești comentariile, sunt șablon, cu mici modificări, greșeli de exprimare, dar în conținut la fel.
 • -3 (41 voturi)    
  Decizie rationala ! (Marţi, 16 martie 2021, 14:29)

  Valtran [utilizator]

  .
  • +4 (14 voturi)    
   rationala, rationala (Marţi, 16 martie 2021, 17:52)

   Irina25 [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

   Dar depinde "din ce ratiuni".
   • -5 (13 voturi)    
    Din ratiuni... (Marţi, 16 martie 2021, 18:37)

    Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

    ....de sanatate publica.
  • +4 (18 voturi)    
   rațional (Marţi, 16 martie 2021, 18:13)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

   era să suspende complet vaccinarea cu AZ până la clarificările necesare.
   • -3 (13 voturi)    
    Clarificarile au venit imediat... (Marţi, 16 martie 2021, 18:38)

    Valtran [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    .....de la singura institutie in masura sa aduca clarificari : Agentia Europeana a Medicamentului.
    • -1 (1 vot)    
     nu, (Miercuri, 17 martie 2021, 13:54)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

     ce stiti dvs. este o afirmatie a AEM anterioara sedintei in discutie.
     Intre timp si Germania a suspendat vaccinarea cu AZ, urmand ca AEM sa dea zilele astea un ucaz in privinta AZ. Nu-mi fac probleme ca nu se va autoriza din nou, ca nu-i doare gura pe contopisti sa faca afirmatii gratuite, carora li se da putere prin faptul ca sunt facute de o autoritate.
     • -1 (1 vot)    
      Nu reusiti sa .... (Miercuri, 17 martie 2021, 14:34)

      Valtran [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      ...... discerneti care este cauza si care este efectul.
      Cei din agentie sunt doctori si nu conțopisti. Au ajuns acolo fiindca sunt buni. Autoritatea lor se bazeaza pe competente si nu pe functie. Si vor face ceea ce trebuie contra virusului bazandu-se pe aceste competente.

      Si tocmai de aceea afirmatia in discutie este o clarificare. Va imbraca o forma oficiala dupa sedinta. Punct.

      P.S. Dumneavoastra aveti competente in domeniul sanatatii publice ori al virusologiei ? Ori in orice alt domeniu care are legatura cu sanatatea ?
      Ori sunt opinii "de bun simt" ceea ce sustineti ?
  • +7 (17 voturi)    
   Decizie de Militar! (Marţi, 16 martie 2021, 18:20)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

   Militar rational? Hahahahaha.
 • +1 (49 voturi)    
  Heh (Marţi, 16 martie 2021, 14:30)

  sentenced [utilizator]

  Cineva trebuie sa fie cobai. Si ce popor ar fi mai bun pe post de cobai decat poporul roman.
  Si nu numai, ci popoarele sarace in general, dispensabilii.

  E suficient sa ne uitam la cum a negociat big pharma contractele cu tarile sarace:

  https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24605797-contracte-naucitoare-ale-unor-companii-care-produc-vaccin-anti-covid-exonerare-daune-garantare-prin-proprietati-stat.htm

  Cu accentul pe: "exonerarea companiilor de răspunderea legală pentru efectele secundare ale vaccinurilor".
  • -11 (37 voturi)    
   fake news (Marţi, 16 martie 2021, 15:15)

   kmlx [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

   AstraZeneca nu face profit de pe urma vaccinului. costul lui e 10x sub cel Pfizer.
  • 0 (12 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 16 martie 2021, 17:59)

   [anonim] i-a raspuns lui sentenced

 • -3 (41 voturi)    
  Specialistii lu peste (Marţi, 16 martie 2021, 14:31)

  prostu satului [utilizator]

  Evident, ca doar e mai importanta productia la hectar de vaccinati decat calitatea ca pe vremea comunistilor.

  Evident ca dupa ce speciali s-au vaccinat cu Pfizer ii doare la basca de restul prostilor important e sa iasa numarul ca asa a primit Gheorghita ordinul si il executa fara discutie.
 • +11 (29 voturi)    
  v-as crede (Marţi, 16 martie 2021, 14:32)

  adrhc [utilizator]

  daca n-ar exista centrele fantoma pt speciali si amante
 • +5 (43 voturi)    
  Demisia (Marţi, 16 martie 2021, 14:32)

  Coco Whistle [utilizator]

  Transformati romania in cobaii europei?
 • +5 (41 voturi)    
  Șpagă (Marţi, 16 martie 2021, 14:35)

  marcelp55 [utilizator]

  A venit la băieți șpaga de la AstraZeneca?
  • -4 (32 voturi)    
   fake news (Marţi, 16 martie 2021, 15:16)

   kmlx [utilizator] i-a raspuns lui marcelp55

   considerand ca AstraZeneca nu face bani de pe urma vaccinului, de ce ar da spaga?
   • +3 (11 voturi)    
    nu face bani (Marţi, 16 martie 2021, 17:55)

    Irina25 [utilizator] i-a raspuns lui kmlx

    Orice actiune are la baza o motivatie.
   • 0 (14 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 16 martie 2021, 18:03)

    [anonim] i-a raspuns lui kmlx

 • +13 (43 voturi)    
  Let me fix that for you Mr Gheorghita (Marţi, 16 martie 2021, 14:35)

  albastrele [utilizator]

  "Sa pun stop la astra zeneca dupa ce eu m-am vaccinat cu pfizer ar fi fost cea mai usoara decizie"
 • +8 (38 voturi)    
  Vaice martiraj, ce sacrificiu, lupta la Stalingrad (Marţi, 16 martie 2021, 14:37)

  xolv [utilizator]

  acest erou...
 • +10 (46 voturi)    
  S-au vaccinat securistii, gata, liber la moarte (Marţi, 16 martie 2021, 14:40)

  emil bobu [utilizator]

  pentru non-securisti.

  E vina mea ca nu sunt din MAI, SRI, MApN, sa am Pfizer.
 • +6 (40 voturi)    
  Ar fi fost decizia corecta! (Marţi, 16 martie 2021, 14:42)

  mircea112 [utilizator]

  A spune stop, ar fi dat un semnal ca statului roman ii pasa de cetatenii sai, continuand si facand nota discordanta fata de Germania, Spania , Italia tari cu un sistem medical net superior noua, semnalul statului roman este unul de nepasare fata de cetatenii sai un semnal de continuare cu orice risc pentru implinirea cincinalului!

  Marea problema va fi ca dupa vaccinarea, habotnicilor in vaccinare, cei ce cred in sintagma "vaccineaza-te si nu cerceta! ca a ta va fi imparatia cerurilor" restul nu vor mai fi asa siguri, ei vor sti ca statului roman nu ii pasa de ei, si joaca viata lor la ruleta, cine traieste, traieste, cine moare, moare scopul scuza mijloacele.

  Deci dupa cum spuneam dupa vaccinarea a 500 000 - 1 milion de Romani nu va mai vrea nimeni sa se veccineze, si atunci nu ar trebuii sa punem acest fapt pe inteligenta scazuta a romanilor sau pe mi-se-rupismul lor, ci pe statul roman si ne increderea lor in protectia statului roman!
 • +17 (33 voturi)    
  DADA (Marţi, 16 martie 2021, 14:50)

  Y [utilizator]

  La fel de greu a fost si sa gasiti categorii de "speciali", nu? Cate sacrificii...
 • +8 (26 voturi)    
  Cu săpăliga dă-i înainte tot așa! (Marţi, 16 martie 2021, 15:03)

  doar_un_mesaj [utilizator]

  Nu știu cum cu covidul... dar la pieptănat sunt competenți!
 • +15 (33 voturi)    
  Greu ar fi fost daca v-ati fi vaccinat voi cu Astr (Marţi, 16 martie 2021, 15:07)

  CezarN [utilizator]

  Dar, asa, v-ati tras centre private de vaccinare unde voi, familiile voastre/amantele etc v-ati vaccinat cu Pfizer. Sa va fi vaccinat voi cu AstraZeneca ar fi fost o decize grea (de fapt imposibil de luat).
  • -1 (19 voturi)    
   Te poti vaccina si tu cu pfizer (Marţi, 16 martie 2021, 16:14)

   seba36 [utilizator] i-a raspuns lui CezarN

   Da va puteti vaccina toti cu vreti fiecare, te pui pe lista de asteptare la pfizer,moderna,astrazeneca si gata, atatea comentarii fara rost,parca va obliga cineva sa va vaccinati cu AZ
   • +1 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 16 martie 2021, 18:10)

    [anonim] i-a raspuns lui seba36

 • +6 (28 voturi)    
  Sa bagati starea de urgenta (Marţi, 16 martie 2021, 15:15)

  galeo [utilizator]

  Si sa inchideti tot, a fost cea mai usoara decizie.
 • +14 (22 voturi)    
  To do (Marţi, 16 martie 2021, 15:16)

  ilie57 [utilizator]

  1) Dl.Gheorghita spune ca putem alege vaccinul (Pfizer, Moderna, zeneca) dar de fapt in platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro:
  - alegi o clinica nu un vaccin (nici macar nu stii daca la acea clinica se foloseste doar un vaccin sau mai multe)
  - mai spune ca din data rapel imi pot da seama de producatorul vaccinului

  De ce oare nu pot alege din site producatorul vaccinului? Sau de ce nu apare o coloana cu vaccinurile care se fac la fiecare clinica?
  Multe tari din UE au oprit vaccinarile cu Zeneca dar Romania nu. Daca maine ma vaccinez cu Zeneca si mor raspunde Dl Gheorghita?
 • -7 (33 voturi)    
  Pentru anti vaxeri (Marţi, 16 martie 2021, 15:22)

  feroviarul123 [utilizator]

  Eu m-am vaccinat cu Astra Zaneca ca nu am avut chef sa merg pe coclauri dupa Pfizer. Prietena mea care este doctor și-a făcut testul de anticorpi si i-a ieșit mai mic decât al meu dupa prima doza. Deci nu e chiar asa cum spuneți voi. Depinde foarte mult de fiecare , in ce forma e, ce mănânci ,ce sport faci, ce grupa de sânge ai etc. La fel poți sa mori de la o injecție cu antibiotic sau anestezie la dentist.
  • -1 (11 voturi)    
   din pacate (Marţi, 16 martie 2021, 16:57)

   Bebe2 [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

   si eu am facut prima doza si comparativ cu 25 de pilosi cunoscuti ,care au favcut phizer ,nu am avut nici macar acele reactii adverse specificate in prospect Pacat ca efectul de turma,la noi e distructiv,Felicitari ptr voluntariat si sper ca americanii sa ne dea sansa sa efectuam si rapelul.VACCINUL CLASIC PTR MAJORITATEA ROMANILOR NU MAI E LA MODA !
 • +14 (22 voturi)    
  Lasă tovarasu Gheorghiță (Marţi, 16 martie 2021, 15:25)

  middle_brick [utilizator]

  Ca în România nu plătește nimeni pentru nimic, sunt spitale care te omoară cu buna stiinta prin nepăsare si indiferenta, am ajuns acum sa răspundem pentru un amarat de vaccin, nu ne punem noi în carca astfel de prejudecăți.
 • +4 (30 voturi)    
  Cat v-au platit? (Marţi, 16 martie 2021, 15:27)

  D3v1ant [utilizator]

  Totul tine de bani... Nu va intereseaza de sanatatea populatiei ci de faptul ca Romania este un teren de testare agresiva, pe cobai neplatiti - cum ar trebui la astfel de studii - si in care anumite parti interesate fac foarte multi bani! Raportul preliminar e pe 31 Martie, nu? Apoi 31 Iulie? Pfizer si Moderna erau "aprobate conditionat", Astra-Zeneca nici macar aici nu e! Nu vindeti trandafiri gradinarului cu "sanatatea populatiei" cand, IN CIUDA VACCINARILOR, numarul de cazuri este in continua crestere! Toti cei din sistem stiu: ie bani de luat, la greu!
  • -4 (10 voturi)    
   IN CIUDA VACCINARILOR (Marţi, 16 martie 2021, 17:23)

   Bebe2 [utilizator] i-a raspuns lui D3v1ant

   DACA AM FI MAI ATENTI,LA ESENTIAL NE AR FI MAI BINE.vaccinul,indiferent de producator nu ti ofera protectie suta la suta impotriva virusului.In urma lui seproduc anticorpi,care la unele persoane vor fi la un nivel mai ridicat,la unele la un nivel mai scazut,si boala orodusa de virus,daca l ai contactat nu este mai grava decat ar fi fara vaccin !Foarte multi in urma bolii,au optat si ptr vaccin,cu toate ca au dezvoltat ceva imunitate.Intrebarea este,oare au riscat de inconstienti sau prin ce au trecut au considerat ca mai bine risca un vaccin!
   • +3 (7 voturi)    
    N-ai putea sa nu mai macelaresti Limba Romana? (Marţi, 16 martie 2021, 18:19)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Bebe2

    Ca e dureros pt ochi!
 • +3 (31 voturi)    
  3 morti in Germania din 7 cazuri (Marţi, 16 martie 2021, 15:28)

  lazarus101 [utilizator]

  Tocmai au anuntat in conferinta EMA.
  Deja devin penibili daca mai sustin ca nu exista nicio legatura cu vaccinul AZ.
  Daca iei orice esantion din populatia generala egal cu numarul de vaccinari din ultimele 2 saptamani cu AZ nu o sa ai niciodata 3 decese cauzate de tromboze!
  • -2 (8 voturi)    
   unde? (Marţi, 16 martie 2021, 16:26)

   gigifisiune [utilizator] i-a raspuns lui lazarus101

   care conferinta? pe site-ul ema nu exista asa ceva. ai vreo referinta?
   • +2 (4 voturi)    
    Eu m-am uitat live pe Euronews (Marţi, 16 martie 2021, 21:53)

    lazarus101 [utilizator] i-a raspuns lui gigifisiune

    cred ca asta-i inregistrarea https://www.youtube.com/watch?v=iy8DIFfhf8s
 • +11 (17 voturi)    
  ?Ha (Marţi, 16 martie 2021, 15:57)

  bogdanrech [utilizator]

  Ăștia sfizează logica.. ”Să spunem stop ar fi fost cea mai ușoară decizie” NUU.. să spui stop era cea mai dificilă decizie și ei au ales-o pe cea mai ușoară: să continue! Să spui STOP înseamnă să muncești mai mult pentru a acoperi deficitul de doze cu altele!!! Asta cu STOP este egal cu ”las` că merge și-așa! ce dacă mai mor niște oameni, procentul e mic, de ce să ne strofocăm să fie mai bine???”
  • -3 (5 voturi)    
   STUPID NU - (Marţi, 16 martie 2021, 21:39)

   cristian.l [utilizator] i-a raspuns lui bogdanrech

   Anglia, Canada si Australia - sisteme medicale avansate - continua fara probleme sa vaccineze.
   Deci sunt state care gandesc ca la ei "merge si asa"
   de aia au ajuns unde au ajuns.
   Decizia de a continua e o decizie buna si o sa vedeti joi cand la nivel european se va lua decizia de continuare si in celelalte state.
 • +5 (15 voturi)    
  Opaaa (Marţi, 16 martie 2021, 15:58)

  Zero_Kelvin [utilizator]

  Gheorghita, cum crede statul roman ca mai poate recomanda, ca de obligat nu cred ca mai poate fi vorba, parintilor sa-si vaccineze bebelusii cu tot felul de seruri? Ati dat-o grav rau de tot cu asta. Nu faceti nimic altceva decat sa descurajati populatia sa se mai vaccineze. Este o eroare grosolana, sper sa reveniti asupra deciziei!

  PS: nu am zis ca trebuie luat nu stiu ce vaccin, Sputnik, Sinodraci in locul AZ. Am zis ca era buna prudenta, dar probabil ca statul roman nu-si permite sa arunce la gunoi vaccinurile, avand in vedere clauzele de cacat pe care le-a negociat cu firmele producatoare.
 • -2 (14 voturi)    
  Va puteti vaccina cu orice doriti (Marţi, 16 martie 2021, 16:20)

  seba36 [utilizator]

  Acuma serios in etapa 3 poti alege cu vaccin vrei sa te vaccinezi, Pfizer,Moderna,AstraZeneca, pe pui pe listele de asteptare la centrele care au Pfizer de exemplu si gata, te vaccinezi cu pfizer,si gata,atata tam-tam, nu te obliga nimeni cu AZ. Pe vaccin.live vezi fiecare centru ce vaccin are.
  • -7 (11 voturi)    
   Re: seba36 (Marţi, 16 martie 2021, 19:18)

   Brusc Willis [utilizator] i-a raspuns lui seba36

   Le este mult mai usor antivaxxer-ilor sa-ti dea minusuri si sa-ti ingroape comentariul, decat sa te lase in pace si sa riste ca si altul - poate mai rasarit si cu un cearcan de curiozitate, sa citeasca ce-ai scris si sa actioneze in consecinta.
  • +1 (7 voturi)    
   0 versus 111000 (Marţi, 16 martie 2021, 19:52)

   mike123 [utilizator] i-a raspuns lui seba36

   Bucuresti: 0 locuri (Pfizer & Moderna) / peste 111000 pe lista de asteptare
 • +6 (12 voturi)    
  doua teme in media (Marţi, 16 martie 2021, 17:08)

  comentacu [utilizator]

  Cele doua teme, vaccinul AZ si numarul mare de cazuri din ultima vreme (cu goarnele de serviciu cu care ne-am obisnuit) tin capul de afis.
  Nu mai vorbeste nimeni despre Remdesivir varianta umana. De ce se treneaza introducerea acestui medicament IEFTIN, in schema de tratament covid?!?
  Are cineva interes sa mai puna presiune public pe autoritati in aceasta privinta sau doar sutele de milioane de euro platiti catre Pfizer, AZ, Moderna si in curand J&J conteaza?!?
  • -1 (7 voturi)    
   Remdesivir (Marţi, 16 martie 2021, 19:55)

   mike123 [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

   Multi tratati cu Remdesivir nu mai sint printre noi!
  • +7 (7 voturi)    
   faci o confuzie (Marţi, 16 martie 2021, 20:08)

   Vecin [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

   Remdesivir varianta umana e de mult introdus in spitale, e scump si ineficient. Poate vrei sa zici Ivermectina, asta da.
 • +7 (15 voturi)    
  Oh, vai (Marţi, 16 martie 2021, 17:51)

  dani777 [utilizator]

  Ce bullshit. Au si lacrimat putin de greu ce a fost.
  • +4 (10 voturi)    
   au lacrimat (Marţi, 16 martie 2021, 20:35)

   ras-putin [utilizator] i-a raspuns lui dani777

   in pantaloni

   tupeu de sectorist. cea mai grea decizie a fost sa deschida centrele pentru esentialii lor si amarastenilor, dupa ce au fost devoalate public. altfel muream prosti, adica oricum murim prosti, ca sintem muritori de rind.

   cu numirea lu' nenea asta la conducerea campaniei de vaccinare presedintele tuturor esentialilor a mai marcat o pirtie de schi.

   asteptam sa vedem ce o sa aduca si vacanta la miami.
 • -3 (7 voturi)    
  europenii din vest (Miercuri, 17 martie 2021, 0:12)

  John_Re [utilizator]

  au politizat discutia despre AZ pentru a-si ascunde esecul. big fail.

  pana la urma guvernul roman a luat cea mai inteleapta decizie.

  ramane ca fiecare sa decida daca si cu ce se va vaccina.

  eu nu vad nici o problema.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by