Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunță că începând de luni centrele de vaccinare ale instituției sunt deschise publicului larg și vor putea fi selectate în platforma de programare.

Centru vaccinareFoto: Ministerul Apararii Nationale

„Începând de luni, 15 martie, centrele de vaccinare organizate de MApN vor fi deschise accesului public prin Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19 și prin apelarea call-center-urilor gestionate de MApN la numărul unic 021.414.44.25”, a informat ministerul într-un comunicat remis luni seara presei.

De asemenea, de luni au fost înființate încă 60 de linii telefonice pentru call-center-urile gestionate în totalitate de personalul MApN, destinate programării telefonice a populației la vaccinare, ajungându-se la un total de 600 de linii deschise.

Suplimentar, vor fi deschise gradual 180 posturi de tip live-chat, deservite tot de personal MApN, pentru sprijinirea procesului de programare la vaccinare, mai precizează sursa citată.

În perioada următoare, după parcurgerea tuturor etapelor organizatorice, numărul de centre de vaccinare va crește de la 58 câte sunt organizate în prezent, la 92 centre în toată țara, arată MApN.

Totodată, MApN a demarat un proces de operaționalizare de centre mobile de vaccinare, încadrate cu personal medical propriu, prin care se va asigura vaccinarea persoanelor din localitățile izolate din România.

„În vederea informării transparente și corecte a opiniei publice, Ministerul Apărării Naționale a postat, pe pagina oficială de internet, la adresa: https://www.mapn.ro/Situatie_vaccinari_15_ianuarie.xlsx, situația centralizată a administrării vaccinurilor împotriva COVID-19 în centrele organizate de MApN. Situația va fi actualizată zilnic”, informează MApN în comunicat.

Ministerul Apărării ține totodată să precizeze că „înființarea centrelor de vaccinare de către MApN a avut ca scop reducerea presiunii pe centrele de vaccinare coordonate de Ministerul Sănătății, prin extinderea capabilităților de administrare a vaccinului la nivel național, aceste centre fiind destinate atât personalului MApN cât și a celui din alte instituții ale sistemului național de apărare și, în anumite situații, chiar pentru persoane civile, în conformitate cu procedurile derulate prin platforma unică de programare”.