Vaccinul anti-coronavirus al Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză este ideal pentru administrarea în caravanele mobile ce vor acționa în mediul rural și în zonele greu accesibile, a declarat luni coordonatorul campaniei de imunizare contra Covid-19, Valeriu Gheorghiță.

Vaccinul Johnson & JohnsonFoto: Bruce Cotler / Zuma Press / Profimedia

”Trebuie să avem și centre disponibile pentru localitățile din mediul rural, chiar dacă acolo adresabilitatea este mai scăzută. În paralel vom opera acele centre mobile care să deservească populația din mediul rural”, a spus Gheorghiță la Digi 24.

”Noi credem că în luna aprilie vor putea deveni funcționale, vom aștepta și detalii referitoare la calendarul de livrare pentru vaccinul Johnson&Johnson, care - după cum știm - are o schemă de administrare simplificată, vorbim doar de administrarea unei singure doze”, a declarat șeful campaniei de vaccinare din România.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat joi vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Johnson&Johnson, subliniind că este „sigur și eficace”. Oficiali ai blocului comunitar au spus că livrările ar putea începe în aprilie. Compania a avertizat, săptămâna trecută, că se confruntă cu probleme de aprovizionare ce ar putea complica livrarea celor 55 de milioane de doze promise, însă a precizat că nu este imposibil să atingă această țintă.

”Ar fi ideal să putem folosi acest vaccin care se păstrează la un lanț de frig obișnuit de 2-8 grade pentru aceste caravane, centre mobile, practic în momentul în care vom avea un calendar de livrare stabilit, vom putea detalia mai bine planul nostru legat de centrele mobile”, a afirmat luni Gheorghiță.