Șeful campaniei de vaccinare din România, colonelul Valeriu Gheorghiță, a confirmat că duminică seară s-au putut programa la imunizarea contra Covid-19 persoane aflate în etapa a III-a care a început oficial luni.

Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

”Ieri, într-adevăr, după ora 18.00, a fost o perioadă foarte scurtă în care s-a ridicat această restricție, a fost o etapă premergătoare”, a spus Gheorghiță într-o intervenție telefonică la Digi 24.

În ce privește problemele de accesare a platformei de programare reclamate de numeroși utilizatori, acesta a spus că erau de așteptat. ”Exista riscul să apară aceste sincope în funcționare, de aceea s-a și recurs la deschiderea în etape. Colegii noștri de la STS lucrează aproape non-stop pentru a asigura o fluență platformei”, a declarat Gheorghiță, spunând că ”sunt zeci de mii de utilizatori care în acest moment o accesează”.

El a afirmat că etapa a III-a este deschisă, și oricine se poate programa în centrele de vaccinare unde sunt locuri libere, iar când nu mai sunt locuri libere se activează listele de așteptare, iar persoanele din aceasta sunt notificate când apar locuri disponibile, 75% dintre cei notificați vor fi persoanele vulnerabile, iar 25% persoanele din domeniile esențiale.

Când rămân locuri libere după aceste două categorii vor fi notificate și persoanele din etapa a treia.