Vineri va sosi în România o nouă tranșă de vaccinuri de la Moderna, care constă în 106.800 de doze, informează Comitetul naţional de coordonare a vaccinării anti-Covid-19 (CNCAV). Vaccinurile vor fi transportate la Institutul Cantacuzino din București, urmând apoi să fie distribuite la centrele de vaccinare din Capitală și din țară.

Vaccinuri ModernaFoto: MApN

„106.800 doze de vaccin Moderna vor ajunge în data de 12 martie la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră”, arată CNCAV.

Potrivit sursei citate, „dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național”.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 32.600 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 5.600 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 11.200 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 15.400 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 2.800 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Iași: 18.200 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.000 doze

Click pentru a mări

„Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman. Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute)”, precizează CNCAV.