Reacția MApN după discuțiile aprinse privind vaccinările din sistem. Câte cadre militare și personal civil din Armată s-au vaccinat până acum și de unde apare o diferență între cifre

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 10 martie 2021, 19:38 Actualitate | Coronavirus


Militari pe strada in Capitala
Foto: AGERPRES
„Vaccinarea a mai puțin de 20.000 de cadre militare și personal civil în activitate din MApN, dintr-un total de aproape 2 milioane de români imunizați până în prezent, nu poate fi considerată un privilegiu, ci o stare de normalitate”, susține Ministerul Apărării Naționale în contextul discuțiilor iscate pe marginea modului cum s-au desfășurat vacinările până acum în România. MApN mai spune că a solicitat comitetului pentru „publicarea constantă a datelor privind activitatea centrelor de vaccinare coordonate de MApN”.

„Acuzele publice la adresa Ministerul Apărării Naționale și a personalului militar sunt de neînțeles”, a transmis miercuri seara MApN, ca urmare a discuțiilor apărute în spațiul public cu privire la cazurile de persoane vaccinate care ar fi sărit rândul.

„Subliniem faptul că unele exprimări din spațiul public induc ideea falsă că centrele de vaccinare organizate de MApN ar fi destinate doar pentru personalul militar fiind, chipurile, menite să acorde un tratament privilegiat acestuia, pe baza unor practici și proceduri netransparente, în detrimentul populației civile”, susține MApN.

Potrivit ministerului, înființarea centrelor de vaccinare de către MApN a avut ca scop reducerea presiunii pe centrele de vaccinare coordonate de Ministerul Sănătății, prin extinderea capabilităților de administrare a vaccinului la nivel național, aceste centre fiind destinate nu doar personalului MApN ci și a celui din alte instituții ale sistemului național de apărare și, în anumite situații, chiar pentru persoane civile, în conformitate cu procedurile derulate prin platforma unică de programare.

19.000 de cadre militare și personal activ, vaccinate până în prezent / Diferența până la 33.000

„Până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare și personal civil în activitate în cadrul ministerului. Diferența până la 33.000 de persoane, câte au fost imunizate în total, până în prezent, în centrele MApN este reprezentată de veterani de război, pensionari militari și membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidități)”, transmite MApN.

Din categoria personalului în activitate, au fost vaccinate 5.315 cadre medicale și personal auxiliar.

„Facem precizarea că în centrele militare de vaccinare deschise pentru prima etapă s-a vaccinat și personal medical din afara ministerului. De asemenea, au fost vaccinați 1.557 elevi și studenți și 1.835 profesori și personal angajat în instituțiile de învățământ”, transmite MApN.

Până la acest moment, au fost imunizați aproximativ 5.000 de veterani de război și pensionari militari eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidități), aproximativ 4.500 membri de familie eligibili pentru etapa a II-a (în principal membri de familie ai pensionarilor militari).

„De asemenea, până la această dată a fost vaccinat tot personalul militar participant la misiuni externe și militari aflați în pregătire pentru misiuni în afara teritoriului național, precum și toți militarii care participă la misiuni specifice pe teritoriul național, poligoane, pază și protecție obiective militare, misiuni de transport al personalului unităților sanitare militare, militari din serviciul de luptă permanent, etc”, potrivit MApN.

„În primele săptămâni ale derulării procesului de vaccinare, în condițiile reducerii temporare a fluxului de aprovizionare cu doze de vaccin de la acea vreme, numărul de doze repartizate pentru centrele de vaccinare ale MApN a fost limitat la 1.000 pe zi (pentru totalul centrelor). Din acest motiv, cadrele militare în activitate au acordat prioritate la vaccinare categoriilor aflate la risc - persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu comorbidități etc. În prezent, această limitare a fost ridicată, vaccinarea asigurându-se în funcție de numărul de solicitări exprimate voluntar și de capacitatea centrelor de vaccinare”, mai informează Ministerul Apărării.

„Înscrierea personalului MApN pentru vaccinare se realizează, în concordanță cu prevederile Strategiei naționale de vaccinare, în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 de structurile în care acesta activează, prin operatori speciali desemnați”, potrivit comunicatului de presă transmis de către minister.

„În situațiile punctuale unde se va constata că aceste reguli nu au fost respectate, vor fi luate de urgență măsurile legale”

În ceea ce privește vaccinarea în centrele de vaccinare organizate de MApN a membrilor de familie ai personalului militar (soț sau soție, copii, precum și persoane aflate în întreținere legală), care și-au exprimat voluntar dorința de a se vaccina, aceasta este posibilă doar în cazul îndeplinirii condițiilor de eligibilitate stabilite prin Strategia națională de vaccinare pentru fiecare etapă.

„Ministerul Apărării Naționale a depus toate eforturile și a luat toate măsurile pentru respectarea strictă a priorităților și criteriilor de eligibilitate la vaccinare. În situațiile punctuale unde se va constata că aceste reguli nu au fost respectate, vor fi luate de urgență măsurile legale, asemenea situații nefiind tolerate de conducerea MApN”, potrivit ministerului.

„După cum se poate lesne observa, cifrele sunt cât se poate de relevante: vaccinarea a mai puțin de 20.000 de cadre militare și personal civil în activitate din MApN, dintr-un total de aproape 2 milioane de români imunizați până în prezent, nu poate fi considerată un privilegiu, ci o stare de normalitate, într-un efort inter-instituțional de extremă importanță pentru succesul campaniei naționale de vaccinare din România”, mai notează MApN.

„Pentru asigurarea deplinei transparențe privind desfășurarea procesului de vaccinare, conducerea MApN a solicitat Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 publicarea constantă a datelor privind activitatea centrelor de vaccinare coordonate de MApN”, conchide ministerul.

Reamintim că miercuri, Recorder.ro a dezvăluit că peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul conform regulilor din strategia națională de vaccinare.

Peste 4.000 dintre acestea sunt persoane din etapa a III-a (populația generală), care au fost imunizate în locul bolnavilor cronici, al bătrânilor de peste 65 de ani și chiar înaintea unor cadre medicale.

Cele mai flagrante situații sunt la centrele de vaccinare de la Institutul „Matei Balș“ și la Centrul Militar Casa Armatei din Focșani.

La Casa Armatei din Focșani, s-au vaccinat peste 100 de persoane din etapa a III-a, iar directorul Spitalului Militar de care aparține centrul de vaccinare admite că e vorba de rude ale cadrelor militare, potrivit Recorder.

Colonelul Vasile Roman, comandant director general al Spitalului Militar din Focșani, a admis că cei vaccinați peste rând sunt rudele personalului medical militar și a susținut că „a fost o circulară prin care și rudele de gradul I ale personalului medical, în speță ale cadrelor medicale de la Spitalul Militar, au putut fi vaccinate. (...) E o completare care a venit prin Ministerul Apărării și cei care au avut centre cum avem noi, destinate militarilor, au avut și această posibilitate: să își vaccineze soțiile, soții…”.

Citește și:Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9529 vizualizari

 • +33 (57 voturi)    
  Sigur ca da! (Miercuri, 10 martie 2021, 19:45)

  Roby745 [utilizator]

  Astia ne iau pe toti de prosti. Vaccinarea peste rand a militarilor si familiilormlor este parte dintr-o normalitate kafkiana , la fel ca si pensiilor speciale ale acelorasi militari care freaca bebunca timp de 20 de ani pe banii nostri, si dupa aia pretind recunostinta vesnica pentru eroismul lor. Gretos!
  • +25 (43 voturi)    
   Daca astia sunt esentiali, suntem praf ca popor! (Miercuri, 10 martie 2021, 20:19)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Roby745

   Astia s-au luptat cu fripturile si damigenele. La putin peste 40 de ani au iesit la pensia speciala si s-au reangajat. Niste marlani de doi bani, incapabili sa alerge o suta de metri fara sa gafaie apoi ca o locomotiva. Trebuie triati, asa cum trebuie triati toti bugetarii care taie frunza la caini. Amante, nepotisme, incompetenti, idioti, fosti militieni sau securisti, dati afara!
   Bode ala ce mai cauta in guvern?
   • -6 (18 voturi)    
    Discreditarea Armatei si bucurie pentru Sputnik (Miercuri, 10 martie 2021, 22:01)

    jarjarbinks1 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Bucurie mare pe presa ruseasca, sa arate coruptia din acest Romanistan in care pana si armata isi bate joc de contribuabil.
    Cei 7000 de vaccinati de lux sunt vinovati de 7000 de oameni morti. E crima ceea ce au comis, si trebuie dati afara din Armata si trimisi in inchisoare pe viata.
    Este crima comisa cu cruzime ce au facut.
    • +11 (17 voturi)    
     Ca in Myanmar, noaptea ca hotii (Miercuri, 10 martie 2021, 22:25)

     Champagne [utilizator] i-a raspuns lui jarjarbinks1

     Au creat aceste centre paralele, fiind siguri că prostimea nu va afla niciodată.
     Vor face niste procese fictive la parchetele militare, clasificate sub secret de stat, se vor achita și viața merge înainte. Junta militară a fost întotdeauna privilegiată. Case de vacanță, magazine preferențiale, credite la bănci cu dobânzi mici, sporuri de cozoroc.
     Voi plătiți-vă taxele, că altfel își pierd privilegiile.
    • -1 (3 voturi)    
     Va dati prea mare importanta (Joi, 11 martie 2021, 7:31)

     galeo [utilizator] i-a raspuns lui jarjarbinks1

     D fapt rusii nu dau nici 2 banij pe voi, nici nu existati.
 • +32 (52 voturi)    
  tinerii din armata pot sa astepte -asta era normal (Miercuri, 10 martie 2021, 19:45)

  Kivek [utilizator]

  TINERII din armata care sunt si sanatosi ar fi trebuit sa astepte sa se vaccineze cei BATRANI SI BOLNAVI

  asta era normal, nu sa se bage in fata disperati sa ia Pfizer.

  nu mai puteati astepta cateva luni MAPN?
  • -6 (10 voturi)    
   Tinerii (Miercuri, 10 martie 2021, 23:13)

   VARCIOROVA [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   din Armata NU s-au vaccinat si ti-o spun ca ...stiu.
 • +32 (52 voturi)    
  Problema (Miercuri, 10 martie 2021, 19:53)

  florinos [utilizator]

  Problema nu este ca Specialii s-au vaccinat ci ca nu si-au asteptat randul sa vina etapa a 2-a sau a 3-a.

  Nu e suficient ca le dam pensii speciale si se pensioneaza la 40 de ani?

  Intre timp pensionarii la 65+ care au lucrat o viata nu au prins nici acum loc pentru vaccinare.
  • +1 (1 vot)    
   ar mai fi (Joi, 11 martie 2021, 10:54)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   o problema.
   Citez din declaratia MApN :„Subliniem faptul că unele exprimări din spațiul public induc ideea falsă că centrele de vaccinare organizate de MApN ar fi destinate doar pentru personalul militar fiind, chipurile, menite să acorde un tratament privilegiat acestuia, pe baza unor practici și proceduri netransparente, în detrimentul populației civile”.
   Daca nu e asa, de ce pe platforma vaccinare-covid.gov.ro nu apar si centrele de vaccinarte militare?
 • +26 (42 voturi)    
  dar pilele si amantele? (Miercuri, 10 martie 2021, 20:04)

  voxpopulix [utilizator]

  Si oricum, absolut mizer sa taie accesul Ministerului Sanatatii la date


  31 de ani si tot de securisti suntem condusi
 • +20 (34 voturi)    
  . (Miercuri, 10 martie 2021, 20:04)

  Toate nickname-urile erau luate [utilizator]

  lol au redus presiunea atât de bine că 3/4 din centrele din București au fost ale lor și ale celorlalți speciali.
  • +18 (30 voturi)    
   Militarii au comorbiditati? (Miercuri, 10 martie 2021, 20:11)

   florinos [utilizator] i-a raspuns lui Toate nickname-urile erau luate

   Militarii au comorbiditati? Nu ar trebui sa reziste si sa isi astepte randul pana cand pensionarii si bolnavii cronici au fost vaccinati?
   • +11 (15 voturi)    
    Sigur ca au (Miercuri, 10 martie 2021, 21:51)

    gogu70 [utilizator] i-a raspuns lui florinos

    de la cantitatile mari de alcool pe care le crapa in ei si de la frecat menta
   • -7 (9 voturi)    
    Nu au (Miercuri, 10 martie 2021, 23:20)

    VARCIOROVA [utilizator] i-a raspuns lui florinos

    comorbitati si nici nu s-au vaccinat. Numai cei ce au plecat in Teatre de operatii sau au participat la aplicatii.Singura posibilitate a lor de a pastra distanta fizica este cea cand sunt in lant de tragatori. Restul....in mars in pluton cu 20-30 de oameni langa tine, in tanc ca sardelele, in camioane sau transportoare blindate....Daca nu sti...taci.
    • -2 (2 voturi)    
     nu-s închise teatrili? (Joi, 11 martie 2021, 0:07)

     di livio [utilizator] i-a raspuns lui VARCIOROVA

     că-i pidemie mondială...capabilități în spațiu public, limbaj de lemn-cazarmă...nu înțeleg ce atîtea discuții, pînă la urmă cîinii latră, apeviștii trece, ce atîtea sensibilități la armată...dăcît că poate apeviștii vor să fie și vaccinați peste rînd și cu sufletu-n rai...zisei poate
    • +2 (2 voturi)    
     Sunt voluntari! (Joi, 11 martie 2021, 15:02)

     john-doe [utilizator] i-a raspuns lui VARCIOROVA

     Nu i-a luat nimeni cu arcanul! Nu au privilegii speciale, sunt voluntari, ei au vrut regimul din armata, sunt tineri asa ca sa astepte la coada ca restul lumii! Asa e in armata, nu e ca la mama acasa!
 • +25 (41 voturi)    
  sa va fie rusine! (Miercuri, 10 martie 2021, 20:05)

  mike_the_hunter [utilizator]

  In primul rand sa ii fie rusine Guvernului si lui Catu ca a permis ca tineri vlajgani din armata sa fie vaccinati inaintea celor bolnavi si batrani. Apoi pentru centrele de vaccinare proprii, pentru vaccinarea rudelor ...Nu va e ba rusine?
  De 80 de ani nu a mai fost nici un razboi si armata a ajuns o armata de mercenari cu pile.Si eu am facut armata, ca era obligatoriu,sunt ofiter in rezerva si la anii mei sunt sanatos si tare mi-e teama ca la un razboi pebune eu voi fi in linia 1 si tinerii vlajgani disparuti cine stie unde....si Catu ascuns intr-un buncar ,mort de frica ...
  • -6 (6 voturi)    
   Zici ca (Miercuri, 10 martie 2021, 23:25)

   VARCIOROVA [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   ai fost ofiter???!!! Atunci cum poti sa spui ca "vlajganii" din armata au fost vaccinati inaintea batranilor si suferinzilor!!! Probabil ai fost si tu unul din acei "ofiteri" pititi prin birouri de numarat izmene.
 • +16 (28 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 10 martie 2021, 20:09)

  [anonim]

 • +17 (29 voturi)    
  Naparcile se vacineaza special ! (Miercuri, 10 martie 2021, 20:09)

  iondero [utilizator]

  Nu am crezut vreodata ca un vaccin poate face diferenta dintre om si naparca dar se pare ca e adevarat .
  Ne consolam cu gandul ca a fi nedrept e mai rau decat sa induri o nedreptate !
 • +4 (16 voturi)    
  Rudele (Miercuri, 10 martie 2021, 20:28)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  se putea vaccina, dar in etapa a 3-a. Maipulare?
  • -8 (8 voturi)    
   Se pare (Miercuri, 10 martie 2021, 23:27)

   VARCIOROVA [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   ca nu ai citit bine. Nu "rudele" ci numai sotiile si numai daca au trecut de 65 ani .
 • +8 (12 voturi)    
  Diferenta pana la 33 de mii (Miercuri, 10 martie 2021, 20:36)

  mmmircea [utilizator]

  sunt chiar ei, statul paralel, cei cu centre speciale, salarii speciale, sporuri speciale, pensii speciale, intr-un cuvant servicii speciale. Poate ca am uitat, dar Romania are de 6 ori mai multi securisti pe cap de locuitor fata de Germania sau de Franta. Noi ii platim pe acesti saprofiti.
 • +8 (18 voturi)    
  Privilegii (Miercuri, 10 martie 2021, 20:47)

  Ovidiu P [utilizator]

  „Până în prezent, au fost vaccinate aproximativ 19.000 cadre militare și personal civil în activitate în cadrul ministerului. Diferența până la 33.000 de persoane, câte au fost imunizate în total, până în prezent, în centrele MApN este reprezentată de veterani de război, pensionari militari și membri de familie eligibili (peste 65 de ani sau cu comorbidități)”, transmite MApN.

  Deci pana si MApN-ul recunoaste ca sunt "centre MApN " pentru cadre actuale sau foste. Nu ii face asta privilegiati?
 • +10 (18 voturi)    
  vrajeala (Miercuri, 10 martie 2021, 20:49)

  comentacu [utilizator]

  Cred ca orice om cu peste 100 de contacte, stie pe cineva care are un parinte/ruda in armata si s-a vaccinat desi respectiva persoana are 23 de ani...
  • -9 (9 voturi)    
   Si eu (Miercuri, 10 martie 2021, 23:29)

   VARCIOROVA [utilizator] i-a raspuns lui comentacu

   am rude si prieteni in armata si (inca) NU s-au vaccinat.
 • +12 (16 voturi)    
  PNL-ule, (Miercuri, 10 martie 2021, 20:55)

  Zero_Kelvin [utilizator]

  Te duci incet dar sigur dupa PSD! Catule, esti bagat la inaintare de scarbele securiste din PNL ! Ai toate armele, rupe-le capu' acum cat poti, pana nu te-or schimba ... penelistii!
  Sunteti de-a dreptul odiosi, penelistilor !
  Daca s-ar fi ingropat dosarul 10august in timpul unei guvernari/majoritati PSD-iste, nu mai era loc de voi la televiziuni ! Scarba !
 • -9 (17 voturi)    
  Cei care (Miercuri, 10 martie 2021, 20:56)

  VARCIOROVA [utilizator]

  au postat inintea mea dau dovada de o crasa lipsa de informare pentru ca:
  1. Marea majoritate a celor vaccinati in centrele de vaccinare ale MApN sunt:
  - Militari activi care isi desfasoara activitatea in teatre de operatii, poligoane, spitale sau locuri in care prezenta lor este obligatorie pentru a asigura operativitatea unitatilor militare
  -Pensionarii militari cu varsta (obligatoriu) peste 65 ani si sotiile acestora (cu aceiasi obligativitate de varsta);
  - Veteranii de razboi si sotiile acestora;
  - Ranitii pe teatrele de operatii;
  2. Ultimele trei categorii au beneficiat de ajutorul Centrelor Militare care au asigurat programarea si anuntarea lor.
  3. Mi se pare ca acest Comunicat al MApN este pe deplin lamuritor si numai o persoana rauvoitoare sau neinformata poate debita aberatiile din postrile anterioare.
  • +11 (11 voturi)    
   Ce frumos (Miercuri, 10 martie 2021, 22:45)

   gico [utilizator] i-a raspuns lui VARCIOROVA

   Daca vroiau cu adevarat sa reduca presiunea pe sistemul medical centrele erau deschise pentru toti.

   Asa doar au luat niste doze si le-au administrat intre ei.

   Multumim.
  • +1 (1 vot)    
   Minusuri! (Joi, 11 martie 2021, 15:34)

   john-doe [utilizator] i-a raspuns lui VARCIOROVA

   Singura utilitate a comentariilor tale ca bat recordurile la minusuri! Da-i inainte postace!
 • +6 (12 voturi)    
  In topul increderii (Miercuri, 10 martie 2021, 21:17)

  Irina25 [utilizator]

  Armata e intotdeauna pe primul loc. Pentru ca ne apara de rusi...
 • +8 (14 voturi)    
  nomenklaturisti criminali (Miercuri, 10 martie 2021, 21:22)

  carmen_i [utilizator]

  Se repeta faza cu PCR-ul, toti puii partidului sunt importanti pentru natie. Si ei, si familiile lor pana la gradul al 7-lea.

  Acum nu mai sunt peceristi, dar sunt in MAI, MApN, SRI, Guvern sau in alte institutii.
  S-au bagat repede in fata, in timp ce oamenii care aveau nevoie urgenta de vaccin au fost lasati sa se imbolnavesca si sa moara. Un fleac, ce mai conteaza 20.000 de doze acolo.
 • +5 (9 voturi)    
  Tine de normalitate nu eligibilitate (Miercuri, 10 martie 2021, 21:34)

  Coco Whistle [utilizator]

  Incurcate sint vorbele la romani si transpuse in legi. Iar unii sint mai presus de lege oricum.
 • +9 (15 voturi)    
  Ca-n America de Sud (Miercuri, 10 martie 2021, 21:44)

  Georgeo [utilizator]

  Parca suntem condusi de o junta militara ... acum cateva luni, inainte de alegeri, aveam un general care era premier interimar...sustinut de presedinte JENANT! Rusine PNL! Rusine USR ca stati la aceasi masa cu PNL.
  Este trist cand vezi o gramada de tineri care vor sa devina militari, salariu bun, pensie dupa 20 si ceva de ani de munca ...poate si locuinta aproape gratis, nu conteaza ca nu iti e stimulat intelectul, ca raspunzi la ordine ca un animal...GREATA MAXIMA!
  Sunt curios daca in cazul unui conflict acesti militari ar fi in stare sa apre tara asta. Dupa caracterul afisat nu prea cred.
 • -6 (12 voturi)    
  Lupta de clasa (Miercuri, 10 martie 2021, 21:49)

  Mihai2009 [utilizator]

  Pentru astia 0.7% care au sarit peste regulament si s-au vaccinat mai repede eu zic sa crucificam armata, politia, sistemul medical si oricine mai e implicat in vaccinare.
  Ii dam pe toti afara si ii aducem pe romanii care nu lucreaza cu pile, prietenii si neamuri.
  Pentru astia 0.7% din care probabil ca doar cateva sute au sarit peste rand la centrele mapn eu zis sa ii dam pe toti afara. Si apoi ce, militarii aia care construiesc spitale sau ajuta oameni la calamitati...sau aia de mor prin Irak...ce nevoie au aia de vaccin?
  Pentru 0.7% USR face o mizerie in care oamenii se injura unii pe altii pe baza de loc de munca. Se creeaza ideea ca suntem toti egali cand defapt nu suntem ca doar in comunism e asa.
  Uite eu zic ca daca vaccinezi 100 de persoane pe zi si te expui ca medic la virus in fiecare zi e normal sa primesti 5 doze pentru sot/sotie/mama/tata/cine vrei tu. Eu vreau ca medicii, militarii si politistii sa aiba privilegii pentru ca eu de un an stau acasa, fac 3000€ In IT, n-am responsabilitati, nu risc, nu salvez oameni...nu fac nimic important.
  • 0 (2 voturi)    
   io vreau să aibă și popii privilegii (Joi, 11 martie 2021, 1:17)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui Mihai2009

   că luptă cu cel mai teribil inamic, numitu sarsailă...da popii săracii văd că n-au centre speciale, n-au spitale popești, n-au popote, n-au nimic...și nici pensii speciale
 • +12 (16 voturi)    
  Cîteva întrebări pentru MApN: (Miercuri, 10 martie 2021, 22:02)

  AlinL [utilizator]

  1. Ce vârstă au persoanele vaccinate?
  2. Ce comorbidități au persoanele vaccinate?
  3. Ce rol are vaccinarea familiilor lucrătorilor MApN în acest context?
  4. Care este componența pe roluri a celor vaccinați: ex. câți sunt activi în misiuni de luptă și câți sunt birocrați în haină militară?
  Să vă fie rușine, MApN! Puțin stoicism din partea d-voastră ar fi fost binevenit.
 • -12 (12 voturi)    
  Deci nimic ilegal (Miercuri, 10 martie 2021, 22:03)

  AndyXXX [utilizator]

  Restul sunt povesti vanatoresti din categoria "taiati pensiile speciale". Atata timp cat nu s-a produs o ilegalitate, restul efectiv nu mai conteaza.
  • +7 (9 voturi)    
   Nimic ilegal + vaccin = Eroism MApN (Miercuri, 10 martie 2021, 22:30)

   iondero [utilizator] i-a raspuns lui AndyXXX

   Acest eroism apartine doar esentialilor speciali !
 • -8 (8 voturi)    
  Armata este esențială ! (Miercuri, 10 martie 2021, 22:34)

  revelare [utilizator]

  Iar membrii forțelor armate trebuie să își știe familiile la adăpost.
  Ar fi trebuit făcut așa cu prioritate de la început !

  La fel polițiștii de pe stradă și familiile lor, forțele de intervenție ...
  Să vedeți când or începe unii să scuipe...
  • +2 (2 voturi)    
   Inclusiv (Miercuri, 10 martie 2021, 23:52)

   POMPIERUL [utilizator] i-a raspuns lui revelare

   Amantele respectiv amantii, musai sa fie inclusi in lista de prioritati...
  • +1 (1 vot)    
   Revelatie! (Joi, 11 martie 2021, 15:39)

   john-doe [utilizator] i-a raspuns lui revelare

   Cred ca locul potrivit pentru revelatiile tale e Coreea de Nord, asa ca nu mai astepta si cere urgent cetatenie acolo si iarta-ne pe noi pacatosii de civili!
 • +8 (8 voturi)    
  2 milioane?! (Miercuri, 10 martie 2021, 23:03)

  GeoOvy [utilizator]

  „Vaccinarea a mai puțin de 20.000 de cadre militare și personal civil în activitate din MApN, dintr-un total de aproape 2 milioane de români imunizați până în prezent". De unde ati scos aceasta cifra de 2milioane?

  poate ar trebui sa corectati mai intai datele din comunicatele voastre decat sa stati sa "corectati" datele "eronate" transmise prin intermediul platformei.

  cand dai un comunicat ca doar 20.000 din 2 mil de vaccinatisunt cadre militare, dar defapt sunt 33.000 (fosti si actuale cadre militare) din 1.2mil cat sunt in realitate vaccinati, nu faci decat sa demonstrezi ca acesta este singurul motiv pentru care sunteti impotriva transparentei .
  Si aceasta cifr
 • +5 (9 voturi)    
  Sa aiba (Miercuri, 10 martie 2021, 23:14)

  Costi888 [utilizator]

  Cine sa ne dea omoru’ mai incolo, cand se impute treaba :)))
 • -6 (8 voturi)    
  Vaccin avem destul pe stoc (Miercuri, 10 martie 2021, 23:38)

  alien_ [utilizator]

  Avem aproape 700000 de doze de vaccin pe stoc, și stocul creste de la o săptămână la alta. Ce mai contează ca unii au reușit să se vaccineze? Important este sa crească numărul celor vaccinați.

  În loc sa se consume atât de multa energie pe subiectul asta, mai bine sa se crească rata de vaccinare zilnica, care este jenant de mica după mai bine de două luni de la începutul vaccinării.
 • -2 (4 voturi)    
  Vaccinarea in Romania .... (Joi, 11 martie 2021, 0:03)

  FortApache [utilizator]

  Macar sa fie destui musterii doritori fata de cate doze de vaccin cumpara statul....

  In USA dupa programarile zilnice, daca mai raman doze libere (nu s-au prezentat la vaccin respectivii) se fac celorlalti doritori pe principiul primul venit...primul servit in timpul programului de lucru.

  Ce este asa de greu de facut si altora care chiar doresc sa fie vaccinati?!?!? Macar sa fie coada, sa dea lumea buluc...ceea ce nu se intampla :))))

  Dozele astea nu vin de la Dumnezeu, le cumpara statul...in functie de cerere (ar trebui)!!!
 • -3 (3 voturi)    
  Mdeh, si omul de rand e izolat (Joi, 11 martie 2021, 1:07)

  Parzivall [utilizator]

  e mascat, nu e lasat pe strada noaptea, e intrubat/tranchilizat/omorat prin spital!!!
  PS: si destui postaci, troli de partid ne incanta cu imnurile lor eroice!!!
 • +2 (2 voturi)    
  cum sa nu se vaccineze? (Joi, 11 martie 2021, 7:22)

  Coresponedntu [utilizator]

  daca majoritatea celor din institutiile de forta se apropie de pensie inca de la intrarea in campul muncii? Sunt cei mai vulnerabili, niste ghiocei sensibili, dupa ce ca nu produc nici o valoare adaugata mai si ies la pensie la 40 de ani.
  Lasand gluma, chiar v-ati simti bine sa fiti pensionari la 40 si ceva de ani? Mie mi-ar fi jena sa primesc acei bani efectiv furati din buzunarul celr multi, mai ales sa stiu ca nu am prea facut nimic toata viata doar am lins blide la popota si am facut matul gros, m-a imbracat statul gratis, mi-a dat salarii si pensii speciale in timp ce sunt sute de mii de romani cu pensii de cateva sute de lei.
 • +1 (1 vot)    
  asa au facut...MAPN acum cam minte (Joi, 11 martie 2021, 8:07)

  tkd [utilizator]

  Asa au si facut...am coleg de 28 de ani care taicasau lucreaza in armata...s-au vaccinat toti ca de sunt apartinatori
  Domne inteleg sa se vaccineze ...dar tineti minte numai cu vaccinuri mai potente...Pfizer...se poate verifica
  Nu inteleg de ce aceasta chestie de casta....nu s-a schimbat nimic suntem ca in vremea comunismului
  A si sa nu uitam si pe cei din MAI care sunt la fel
  pai cum se poate ca in Bucuresti peste 30% din centrele de vaccinare sunt cu circuit inchis.....chiar ne prostesc in fata
  Demisisa ar trebui sa isi dea Ciuca,Bodse.Gheorghita si manechinul ala berciu sau cum l-o chema ar fi trebuit sa ramana la prezentarea de lenjerie intima....
 • +1 (1 vot)    
  reflexe comunistoide (Joi, 11 martie 2021, 10:07)

  gicutotala [utilizator]

  armata este mai importantă (pensionariii mapn și familiile lor desigur)
  tot timpul armata are spitale, pensii și alte facilități speciale (cam ca-n comunismul pe model sovietic) reflexele au rămas
  dar ce să vezi în țara cu oameni speciali (toți vor să dea un telefon , la o cunoștință să rezolve mai repede orice..)
  toți vor să fie speciali, să intre în față, orice ... dar peste rând.
  mi-am adus aminte de cozile la care stăteam în comunism și vedeam cum unii mergeau prin spate și rezolvau... nimic nou... doar hipsteri care cred că lumea este mai bună pentru s-au născut ei pe pământ.
  doar atât le spun- doamne fereste de un război să vedeți atunci solidaritate între cei care se bat cu pumnul în piept pe la tembelizor că sunt romani. ce văd acum este doar o adiere în comparație cu ce taifun sunt în stare românii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by