Alaska a devenit marți primul stat american care a anunțat că toți adulții se vor putea vaccina împotriva coronavirusului, relatează The Hill.

Coronavirus AlaskaFoto: US Air Force

Guvernatorul Mike Dunleavy a anunțat marți că toate persoanele care trăiesc sau muncesc în Alaska și au peste 16 ani se vor putea vaccina.

Vaccinul Pfizer va fi folosit pentru inocularea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani în timp ce cele dezvoltate de Johnson & Johnson și Moderna pentru persoanele de peste 18 ani.

„Acest pas istoric este încă o premieră națională pentru Alaska dar nu ar trebui să reprezinte o surpriză. Răspunsul vostru la pandemie a fost încă din prima zi cel mai bun din țară, jos pălăria”, a afirmat Dunleavy într-un comunicat.

„Nu aș putea fi mai mândru de răspunsul Alaskăi”, a adăugat acesta.

Alaska a înregistrat printre cele mai puține decese în rândul statelor SUA (305) și a raportat doar 91 de noi contagieri luni, numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în acest stat de la izbucnirea pandemiei ajungând la aproape 60.000.

Potrivit datelor Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, Alaska a administrat cele mai multe vaccinuri raportat la o sută de mii de locuitori dintre toate statele americane.

Citește și: