Bulgaria a raportat miercuri 3.502 cazuri noi de coronavirus, cel mai ridicat bilanț zilnic din ultimele trei luni, iar numărul deceselor Covid-19 a fost de 132 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor guvernamentale citate de Reuters.

Coronavirus BulgariaFoto: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Țara vecină, care a oprit deja operațiile care nu sunt urgente în spitalele din multe orașe, a anunțat că autoritățile de sănătatate locale pot închide școli, mall-uri, săli de sport și restaurante dacă vor considera necesar acest lucru pentru a încetini epidemia.

La sud de Dunăre au fost administrate până acum 302.151 doze de vaccin anti-covid, 8.019 în ultimele 24 de ore.

Trendul de creștere al cazurilor de Covid-19 este persistent, iar tulpina britanică a virusului îmbolnăvește persoane mai tinere, motiv pentru care vor fi luate măsuri suplimentare, a anunțat guvernul de la Sofia, potrivit Novinite.

”Văd că bulgarii sunt sătui de măsuri, își vor relațiile sociale înapoi, dar m-ați ales pentru că răspund pentru deciziile mele. Sunt adversarul măsurilor impuse prin ordine, dar dacă situația din spitale scapă de sub control vom impune și alte restricții”, a declarat premierul Boiko Borisov.