Johnson & Johnson a transmis Uniunii Europene că se confruntă cu probleme de aprovizionare ce ar putea complica livrarea celor 55 de milioane de doze de vaccin contra Covid-19 promise pentru trimestrul doi al acestui an, a declarat un oficial UE pentru Reuters.

Vaccinul Johnson & JohnsonFoto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Orice amânare ar reprezenta încă o lovitură pentru campania de vaccinare a UE, deja afectată de întârzieri în graficele de livrare ale altor producători.

J&J a spus Bruxellesului, săptămâna trecută, că problemele de aprovizionare cu ingrediente pentru vaccinuri și cu echipamente o pun ”sub presiune” în privința țintei de 55 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie, a spus sursa Reuters, un oficial UE care este implicat direct în discuțiile cu compania americană.

Acesta a precizat că firma a spus că nu este imposibil să atingă ținta, dar s-a arătat prudentă.

Vaccinul J&J, ce este administrat într-o singură doză, va fi aprobat probabil joi, 11 martie, de agenția medicamentului din UE. Oficiali ai blocului comunitar au spus că livrările ar putea începe în aprilie.

Compania farma s-a angajat să vândă UE 200 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus anul acesta.

SUA a început campania cu vaccinul J&J luna aceasta, compania având ca țintă predarea a 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii mai, dar a înjumătățit estimarea pentru martie la 20 de milioane de doze, în condițiile în care lucrează la mărirea capacităților de producție.