Nicio companie din Franța nu a semnat un contract cu Rusia pentru a produce vaccinul său anti-Covid Sputnik V, a spus marți un purtător de cuvânt al ministerului pentru Industrie, contrazicându-l pe șeful Fondului suveran de investiții al Rusiei, Kirill Dimitriev, relatează Reuters.

Vaccinul Sputnik V, cele doua dozeFoto: Patricio Murphy/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

”Nu am identificat niciun amplasament care să respecte cerințele lor”, a spus purtătorul de cuvânt atunci când a fost întrebat despre un posibil acord semnat cu Fondul suveran de investiții al Rusiei.

”Din câte știm noi, nu a fost semnat niciun contract de către o companie din Franța pentru a produce vaccinul Sputnik V”, a spus el.

Anterior,

Kirill Dimitriev, șeful Fondului suveran de investiții al Rusiei care produce vaccinul Sputnik V, a anunțat că înțelegeri au fost parafate și cu producători din Spania, Franța și Germania fără a oferi însă mai multe detalii.

Firma Adienne Pharma & Biotech SA a semnat un acord pentru a produce vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 la fabrica sa din regiunea Milano.

Săptămâna trecută, Sputnik V a atins o etapă cheie în vederea viitoarei distribuiri în Uniunea Europeană, odată cu începerea examinării acestui vaccin de către EMA, cu sediul la Amsterdam.