Turiștii care merg în Thailanda pot acum să își petreacă perioada de două săptămâni de carantină obligatorie pe un iaht, relatează BBC.

iahturi in ThailandaFoto: Captura YouTube

Guvernul speră că inițiativa va aduce venituri de 58 de milioane de dolari din turismul pe iaht.

Mișcarea vizează revitalizarea industriei turistice a țării, care a fost grav afectată de pandemie.

Anterior, în ianuarie, țara a anunțat un program care să le permită turiștilor să își petreacă perioada de carantină pe terenul de golf.

Țara se bazează în mare parte pe turism, dar pe care l-a interzis anul trecut pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Anunțat luni, programul de carantină pe iaht va permite vizitatorilor cu teste negative la coronavirus să își petreacă timpul la bordul unui iaht sau unei mici ambarcațiuni de croazieră în Phuket.

Programul a început deja acceptând pasionați de iahting pentru o perioadă de test, iar aproximativ 100 de iahturi sunt așteptate să ia parte la test.

Călătorii trebuie să poarte o brățară inteligentă care monitorizează semnele vitale, inclusiv temperatura, tensiunea arterială, precum și locația prin GPS.

Săptămâna trecută, ministrul Turismului din Thailanda a spus că va propune un plan pentru străini pentru a-și petrece carantina în zone turstice populare.

Carantina la hotel este plănuită să înceapă în aprilie sau mai în provincii populare precum Phuket, Krabi sau Chiang Mai.