Ungaria a înregistrat marți un număr record de decese cauzate de COVID-19 și de spitalizări din cauza coronavirusului în contextul recrudescenței pandemiei alimentate de noile variante ale SARS-CoV-2, anunță Associated Press.

Terapie intensivaFoto: Report.md

Aproape 350 de persoane au fost spitalizate cu COVID-19 în Ungaria în ultimele 24 de ore, numărul total al acestora ajungând marți la 8.270. Recordul anterior de persoane internate cu coronavirusul a fost de 8.045 în ziua de 8 decembrie a anului trecut.

Numărul de pacienți ventilați mecanic a stabilit la rândul său un nou record cu 833 de bolnavi având nevoie de oxigen suplimentar. Experții afirmă că numărul ar putea ajunge în câteva zile la 1.000, numărul maxim pe care îl poate gestiona sistemul de terapie intensivă al țării.

Autoritățile au raportat de asemenea 158 de noi decese cauzate de COVID-19, cel mai mare număr de după Crăciun. Numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața în țara vecină din cauza coronavirusului a depășit 16.000.

Noile restricții anunțate de autorități săptămâna trecută au intrat luni în vigoare, majoritatea magazinelor fiind închise pentru două săptămâni.

Grădinițele și școlile primare au fost de asemenea închise până pe 17 aprilie.