Italia a depăşit pragul de 3 milioane de infectări cu Sars-Cov-2 de la începutul pandemiei. Vineri au apărut 24.036 cazuri noi, ducând infectările la 3.023.129. Potrivit Ministerului Sănătății, 99.271 de persoane au murit de la începutul epidemiei.

Spital Covid in Lombardia, ItaliaFoto: Profimedia Images

Sunt 2.525 de pacienți în terapie intensivă pentru Covid-19 în Italia, cu 50 mai mulți decât joi. În secțiile spitalelor sunt internați 20.374 de persoane, o creștere de 217 de persoane față de joi, conform ANSA, preluată de Mediafax.

Președintele Institutului Superior de Sănătate Silvio Brusaferro a spus că infectările sunt în creștere și că apar în principal la nivel de familii.

„Ne apropiem de pragul de alarmă de 250 de cazuri la 100 de mii de locuitori, care necesită măsuri în timp util. Acest prag a fost depășit în 5 regiuni, iar altele îl vor depăși curând”, a adăugat președintele ISS: „Trebuie să intervenim în timp util și radical pentru a limita răspândirea virusului”.

Un oficial în Ministerul Sănătăţii, Giovanni Rezza, a adăugat că varianta braziliană a fost prezentă în mai mult de 4% din tulpinile izolate în Italia: „Ne îngrijorează. Trebuie să facem un efort mai mare pentru a limita răspândirea. Am invitat toate regiunile în care este prezentă tulpina să aplice restricții mai dure. Momentul este critic în ceea ce privește tendința epidemiei, dar putem interveni cu promptitudine”.