Cercetătorii care desfășoară un studiu britanic de amploare au oprit înrolarea de noi voluntari în cadrul cercetării în care se testa tratarea cu un medicament pentru gută a persoanelor internate cu Covid-19, după ce un sub-studiu a arătat că produsul nu are niciun efect asupra pacienților, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

O comisie independentă a propus oprirea înrolării de voluntari în secțiunea de studiu în care se folosea Colchicina după o evaluare preliminară, au spus cercetătorii în studiul britanic RECOVERY, cel mai mare studiu din lume realizat pe adulți spitalizați cu Covid-19.

”Deși suntem dezamăgiți că rezultatul este negativ, sunt totuși informații importante pentru tratarea în viitor a pacienților din Regatul Unit și toată lumea”, a declarat Peter Horby, profesor la Universitatea Oxford și co-director al studiului.

În noiembrie anul trecut, coordonatorii testelor clinice anunțau că medicamentul anti-inflamator colchicină va fi testat ca posibil tratament pentru Covid-19.

”Colchicina este un medicament atractiv pentru evaluarea în testele RECOVERY pentru că este cunoscut foarte bine, ieftin și disponibil pe scară largă”, spunea atunci Peter Horby.

Cercetătorii explicau că inflamația joacă un rol major în Covid-19, iar tratamentul cu dexametazonă, alt medicament anti-inflamator, a arătat deja că poate reduce mortalitatea la pacienții cu cele mai grave forme ale bolii.

Printre tratamentele care sunt testate în cadrul RECOVERY se mai numără antibioticul azitromicină și amestecul de anticorpi Regeneron ce a fost folosit pentru tratarea președintelui american Donald Trump.