Vrancea este județul în care se fac cele mai puține teste zilnice pentru depistarea COVID-19, în primele patru zile ale lui martie fiind raportate doar 25, potrivit datelor publicate de Ministerul Sănătății. La polul opus se află București cu o medie de peste 3.500 de teste zilnice, urmat de Timiș și Cluj.

Testare RT-PCR Foto: Hotnews

Ministerul Sănătății publică raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2 și vaccinarea împotriva COVID-19. Datele sunt actualizate zilnic și sunt extrase din aplicațiile Corona Forms, Alerte MS și RENV și publicate automat în format brut. Datele complete pot ficonsultate AICI.

Este pentru prima dată, de la debutul pandemiei în România, când autoritățile publică, defalcat pe județe, astfel de date care includ situația testărilor și a spitalizărilor.

Vrancea are una dintre cele mai mici rate de infectare raportate. (ultima situație poate fi consultată aici)

Cea mai mare rată de infectare este în Timiș, iar pentru o perioadă a fost singurul județ roșu. Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a avertizat de mai multe ori că în România nu se testează suficient împotriva COVID-19, iar asta ”dă o impresie falsă de siguranţă”: "Noi, în Timiş, testăm cum ar trebui să testeze toată România. Cred că este o problemă că în alte părţi ale ţării ne minţim singuri şi asta ne dă o impresie de falsă siguranţă".

Mai jos testele Real Time PCR raportate de județe: