Rata de infectare cu noul coronavirus în Statele Unite a ajuns luni la cel mai scăzut nivel în aproape cinci luni, iar bilanţul scade rapid, relatează DPA și Agerpres.

Coronavirus SUAFoto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia Images

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 51.204 de cazuri, numărul total al infectărilor de pe teritoriul ţării ajungând la 28.605.669, potrivit celui mai recent bilanţ raportat de Universitatea John Hopkins. Este al doilea cel mai scăzut bilanţ înregistrat din 8 octombrie, reprezentând mai puţin de un sfert din numărul noilor infectări raportate în urmă cu o lună.

Rata deceselor a scăzut semnificativ în timpul weekendului. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.097 de decese, bilanţul total al morţilor în Statele Unite ajungând la 513.091.

Numărul spitalizărilor continuă de asemenea să scadă. Statele din regiunea Midwest se apropie de bilanţul specific perioadelor de vară, potrivit Covid Tracking Project. Pentru prima dată din 2 noiembrie, spitalizările în Statele Unite din cauza Covid-19 au scăzut sub pragul de 50.000 de persoane, iar internările la terapie intensivă au scăzut sub 10.000.

Numărul celor spitalizaţi cu Covid-19 este acum cel mai mic după 2 noiembrie, cu 47.352 de pacienţi spitalizaţi în prezent pe teritoriul ţării.

Statisticile pentru Florida rămân sumbre. Acest stat a raportat 126 de decese duminică, reprezentând 12% din decesele raportate la nivel naţional. În aceeaşi zi, au fost înregistrate 5.385 de noi cazuri, echivalentul a 9,9% din cazurile raportate la nivel naţional.

Centrele Naţionale pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au precizat că cel puţin 2.463 de cazuri cu noile variante au fost raportate în Statele Unite. Cea mai mare parte a acestor cazuri o reprezintă varianta mai contagioasă, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, identificată în 44 de state.

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente a Statelor Unite (FDA) a emis o autorizaţie pentru utilizarea în situaţii de urgenţă pentru un al treilea vaccin împotriva Covid-19, dezvoltat de departamentul pentru vaccinuri al Johnson & Johnson's, Janssen Biotech. Vaccinul, administrat într-o singură doză, este denumit „Janssen Covid-19”.