Toate familiile cu elevi din Anglia vor primi teste rapide gratuite de două ori pe săptămână, în contextul în care guvernul britanic a anunțat că vrea să redeschidă școlile pe 8 martie. Astfel, testele vor ajunge la toată lumea din casele elevilor sau la cercul apropiat al acestora indiferent dacă persoanele au simptome sau nu, relatează BBC.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Dinendra Haria/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Testele rapide vor fi livrate și adulților care lucrează cu școala, cum sunt șoferii de autobuze școlare.

Între timp, aproape 2 milioane de oameni cu vârste cuprinse între 60 și 63 de ani din Anglia sunt chemați să se programeze pentru imunizare.

Totodată, de luni persoanele din această categorie de vârstă vor începe să primească scrisori în care li se explică cum să se programeze.

Aproape 20 de milioane de oameni din Regatul Unit au primit prima doză de vaccin.

Testarea acasă a elevilor va avea loc de două ori pe săptămână, iar părinții sunt aceia care vor administra testele după trei testări la școală.

Ei vor fi încurajați să facă testele, sar nu sunt obligați.

Testele vor fi disponibile de asemenea și la personalul din cabinetele școlare.

Astfel, Serviciul public de Sănătate din Anglia a spus că va ajuta la ”descoperirea cazurilor nedetectate” și să rupă lanțul transmiterii.

Gavin Williamson, ministrul Educației, este de părere că această măsură va fi un alt mod în care să se asigure părinții și personalul din educație că școlile oferă toată siguranța posibilă.

Oricine este testat pozitiv va fi nevoit să facă un test PCR pentru a confirma rezultatul testului rapid făcut acasă.

Marea Britanie a anunțat că odată ce categoriile prioritare vor fi imunizate,

campania de vaccinare împotriva Covid-19 în Regatul Unit va progresa în funcție de vârstă mai degrabă decât în funcție de cât de mult sunt expuși oamenii prin profesiile lor, ceea ce i-a nemulțimit pe profesori și polițiști.

Măsura pare să contracareze această nemulțumire a profesorilor.

Campania sa de vaccinare, una dintre cele mai avansate din lume, urmează să intre într-o nouă fază de la jumătatea lunii aprilie, când guvernul speră ca toți cei de peste 50 de ani vor fi primit deja o primă doză de vaccin anti Covid.

Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), comitetul științific care supraveghează vaccinarea în masă, a sfătuit să acorde prioritate persoanelor cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani, apoi celor cu vârsta de 30 de ani și, în final, adulților cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani.