Programarea pentru vaccinarea cu serul produs de Pfizer/BioNTech s-a reluat sâmbătă, iar până la ora 14.00 s-au programat 109.800 de persoane, potrivit Comitetului de coordonare a vaccinării, care anunță un "maraton" al programărilor.

situatie vaccinare 26 februarieFoto: Comitetul de coordonare vaccinare Covid

Odată cu reluarea programărilor, se vor putea programa pentru vaccinarea împotriva COVID-19, cu serul Pfizer/BioNTec, 156.000 de oameni.

Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, pe platforma de vaccinare peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră și 302 pe minut, până la ora 14:00.

În total, 109.800 de persoane s-au programat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete deschise pentru administrarea serului produs de Pfizer BioNTech.

Începând de luni, 1 martie, 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, a anunţat CNCAV. Reamintim că în această etapă se pot vaccina persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Conform CNCAV, acţiunea de vaccinare a personalului didactic continuă la nivel naţional, până la data de 10 martie, precum şi vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidenţiale, medico-sociale şi a persoanelor fără adăpost. În paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

De la începutul campaniei în România, în 27 decembrie, au fost vaccinate peste 890.000 de persoane, potrivit datelor transmise vineri seară de Comitetul de coordonare a vaccinării.

Câte doze de vaccin a primit România

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșele curente, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Până acum, România a primit 2.152.949 de doze de vaccin.

Defalcat, situatia este următoarea:

  • Doze de vaccin primite de la Pfizer : 1.509.749
  • Moderna: 157.200
  • AstraZeneca: 486.000