România a trimis sâmbătă Republicii Moldova prima tranșă de 21.600 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, spune că aceste doze vor fi utilizate pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia.

vaccin pentru Republica MoldovaFoto: MAE

"România îşi ţine promisiunea făcută de preşedintele Iohannis către Republica Moldova. Astăzi livrăm primele doze de vaccin, 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca. Urmează şi restul în lunile următoare”, a anunțat Florin Cîţu, printr-un mesaj video postat sâmbătă pe Facebook.

Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că vaccinul a ajuns la Chișinău.

Ea spune că aceste doze vor fi utilizate pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia.

"Vaccinul împotriva Covid-19 a ajuns în Republica Moldova. Avionul cu un lot de 21.600 de doze de vaccin a aterizat acum câteva clipe pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Acesta este prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin din donația generoasă promisă de România pentru cetățenii țării noastre. Mulțumim, România! Mulțumim, Uniunea Europeană!

Lotul primit astăzi este produs de compania AstraZeneca. El va fi utilizat pentru vaccinarea tuturor medicilor, angajaților din sistemul medical și lucrătorilor implicați în prima linie de luptă cu pandemia. Le mulțumim pentru efort și sacrificiu! Procedura de vaccinare va începe în zilele următoare.

Împreună oprim pandemia. Vaccinul și respectarea măsurilor de protecție în continuare ne vor ajuta să ieșim din această criză", a scris pe Facebook Maia Sandu.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede că România va trimite Republicii Moldova, cu titlul de donație, 200.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.