​Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat vineri că a finalizat evaluarea terapiei anti-Covid dezvoltată de compania americană Regeneron și că aceasta poate fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirusul în anumite condiții.

Regeneron PharmaceuticalsFoto: Lev Radin/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

Agenția a afirmat de asemenea că recomandarea poate fi folosită ca un ghid în țările Uniunii Europene până la emiterea unei autorizații de piață.

EMA afirmă că decizia a fost luată în urma evaluării datelor privind combinația de medicamente casirivimab și imdevimab și că rezultatele preliminare arată că aceasta reduce încărcătura virală (cantitatea de virus din țesuturi) și că a dus la mai puține vizite medicale legate de COVID-19.

În ceea ce privește efectele secundare majoritatea acestora au fost ușoare sau moderate, afirmă agenția.

EMA a mai anunțat că tratamentul va fi primi autorizare pentru piață după finalizarea evaluării continue („rolling review”) demarate la 1 februarie.

Cocktailul de casirivimab și imdevimab dezvoltat de Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgență în SUA în noiembrie și a fost administrat fostului președinte american Donald Trump.

REFERINȚĂ: