Campania de vaccinare pentru cadrele didactice a demarat miercuri în cel puțin 23 de județe din țară, iar în București la un centru special organizat la Romexpo, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță. În Capitală miercuri erau programate 900 de cadre didactice pentru vaccinare, iar în perioada următoare ar fi programate circa 1.000 de cadre didactice pe zi.

Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

„Sunt 23 de județe în care azi a început această activitate de vaccinare. Totul decurge normal, personalul știe despre ce e vorba și știu cu toții ce au de făcut”, a declarat miercuri coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că pentru vaccinarea cadrelor didactice se folosesc două tipuri de vaccin, AstraZeneca pentru cadrele didactice sub 55 de ani și vaccinul Pfizer-BioNTech pentru restul.

„În București la Romexpo este singurul astfel de centru organizat. Sunt 16 cabinete pentru vaccinul de la Astra Zeneca și 6 cabinete pentru vaccinul Pfizer-BioNTech. Din datele disponibile astăzi sunt aproximativ 900 de persoane programate din cadrul personalului didactic. În zilele următoare sunt circa 1.000 de persoane pe zi”, a declarat Gheorghiță.

Ministrul Eucației, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că 60.000 de angajați din învățământ doresc să se vaccineze prioritar în următoarea săptămână în centre cu echipe mobile care se vor organiza în fiecare județ.

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță a precizat, luni seara, la Antena 3, că în prezent sunt aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație care au fost deja vaccinate. Dintre ele, circa jumătate au primit deja doza a doua. Alte 128.000 de persoane din sistemul de învățământ deja programate, a mai spus dr. Gheorghiță.