Gheorghiță: Săptămâna aceasta demarăm vaccinare profesorilor, cu sprijinul echipelor mobile
Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță a declarat, luni seara, la Antena 3, că în prezent sunt aproximativ 42.000 de persoane din sistemul de educație care au fost deja vaccinate. Dintre ele, circa jumătate au primit deja doza a doua. Alte 128.000 de persoane din sistemul de învățământ deja programate, a mai spus dr. Gheorghiță.
„În cursul acestei săptămâni vom demara vaccinarea cu prioritate a persoanelor atât din sistemul de învățământ preuniversitar, cât și universitar, prin sprijinul echipelor mobile de vaccinare în spațiile puse la dispoziție în mare parte de Ministerul Educației, respectiv în centrele de vaccinare existente la nivelul fiecărui județ, separat pe cele două tipuri de vaccinuri: vaccinul de la AstraZeneca, respectiv vaccinul de la Pfizer”, a spus dr. Gheorghiță.
Luni au fost trimise către România aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, cea mai mare tranșă de până la acest moment, care asigură, practic, vaccinarea persoanelor deja programate pentru prima doză, cât și doza a doua și, de asemenea, permite accelerarea campaniei de vaccinare și, respectiv, vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, a persoanelor internate în centrele rezidențiale care nu au fost vaccinate, dar și a persoanelor care sunt, în momentul de față, în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare.
Valeriu Gheorghiță a anunțat și că ia în calcul deschiderea de noi cabinete de vaccinare în luna martie, cu posibilitatea începerii programărilor chiar de la începutul lunii martie. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare este de părere că, astfel, o să se ajungă în curând la un milion de persoane vaccinate și dacă ritmul se va menține 10 milioane de români vor putea fi vaccinați până în luna septembrie.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
O găselniță din puțul gândirii sorincâmpeniene.