Rata de infectare cu noul coronavirus continua să crească ușor în Timiș, singurul județ rămas în „zona roșie” de coronavirus (4,03, față de 3,99 duminică), potrivit datelor furnizate luni de Grupul de Comunicare Strategică. Și Bucureștiul înregistrează o evoluție în ușoară creștere, cu o rată de infectare de 2,36, comparativ cu 2,23 cu o zi în urmă.
Citește și:
În ”zona galbenă”, cu o incidență a infecțiilor, în ultimele 14 zile, între 1,5 și 3 la mia de locuitori sunt opt județe - Alba Brașov, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Sălaj și Satu Mare - la care se adaugă Capitala.
Cele mai mici rate de infectare au fost raportate în Vrancea - 0,4, Harghita - 0,54 și Argeș - 0,56.
Este prapad si va fi in continuare.
Aparent, in Timisoara, pe langa ca se testeaza mult, sunt si mult prea multi cretini, care in continuare poarta masca sub barbie, sau, moda mai noua, peste nas. Ultima data cand am mers la cumparaturi isi daduse unu' masca jos in mijlocul magazinului si urla la telefon, pana l-a tras paznicul de mana. Si si-atunci a priceput greu care era problema. Nu-s numa' cretini, da' ajunge un numar proportional mic da' foarte activ de cretini ca sa compromita eforturile majoritatii. Primarul nu prea are ce le face cretinilor.
In plus, ceva pare putred la distributia de vaccinuri. Pe de-o parte teoretic ar trebui prioritizata distributia vaccinurilor catre judetele cu incidenta mai mare (asa a declarat Gheorghita acu' 1-2 saptamani), pe de alta parte la Timisoara, din putinele date care ajung publice, se pare ca ajung cu regularitate mai putine vaccinuri decat in celelalte centre regionale de distributie. Adica efectul vaccinarii e in urma, in zona de vest, fata de alte zone din tara. (Aia cu regiunea cu populatia cea mai mica nu tine. Craiova si Constanta, care acopera cam cu 10%-15% mai multa populatie, capata cu vreo 35% mai multe vaccinuri - din nou, dupa putinele date facute publice. Constanta hai sa zicem, mai inteleg, ca fiind cel mai mare port al tarii acolo circulatia oamenilor e inevitabil mai ridicata, da' Oltenia e exact pe dos - nu circula nici pe departe atatia ca in Timisoara sau Arad, unde functioneaza disproportionat de multe firme straine, la care personalul circula din necesitate.)