Municipiul Braşov va intra din nou în scenariul roșu, începând de vineri, de la ora 00.00, ceea ce înseamnă că se vor închide cinematografele şi instituţiile de spectacole, restaurantele şi cafenele. Decizia a fost luată joi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), după ce rata de infectare a crescut la 3,16 la mia de locuitori.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Prefecturii Braşov, CJSU a decis joi că începând cu 19 februarie, ora 00:00, în municipiul Brașov se vor aplica, timp de 14 zile, măsurile prevăzute în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3 la mia de locuitori. Aceasta înseamnă că municipiul Brașov intră din nou în scenariul roșu.

Astfel, vor fi închise din nou cinematografele şi instituţiile de spectacole, iar restaurantele şi cafenele vor funcţiona exclusiv cu terase. În interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unităţi de cazare vor putea mânca doar persoanele cazate acolo, în intervalul orar 06,00 - 23,00. Totodată, se închid sălile de jocuri de noroc.

Joi, rata de infectare în municipiul Brașov a ajuns la 3,16 la mie. Pragul de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori fusese atins în 15 februarie, după ce incidența scăzuse pentru aproximativ o săptămână.