Coreea de Sud şi-a asigurat livrări de vaccinuri pentru alte 23 de milioane de persoane după ce a încheiat contracte cu producătorii americani de medicamente Novavax şi Pfizer, a anunţat marţi premierul sud-coreean Chung Sye Kyun, informează dpa și Agerpres.

Coronavirus Coreea de SudFoto: Steve Cho/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

În condiţiile în care Novavax s-a angajat să livreze doze de vaccin pentru 20 de milioane de persoane, iar Pfizer pentru alte 3 milioane, Coreea de Sud şi-a asigurat până acum vaccinuri pentru 79 de milioane de persoane, potrivit agenţiei Yonhap.

Agenţia sud-coreeană pentru controlul şi prevenţia bolilor a anunţat anterior că în ţară campania de vaccinare ar putea începe pe 26 februarie dacă va fi aprobat un vaccin.

Săptămâna trecută, autorităţile sud-coreene în domeniul sănătăţii au aprobat vaccinul AstraZeneca, cu condiţia ca producătorul să transmită rezultatele fazei trei de testare, faza finală şi esenţială, care se mai derulează încă în SUA şi în alte ţări.

Seulul şi-a asigurat iniţial 1,5 milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca, suficiente pentru a vaccina 750.000 de persoane. Guvernul a convenit apoi cu compania suedezo-britanică să suplimenteze livrările de doze de vaccin pentru 10 milioane de persoane în total.

Coreea de Sud şi-a mai asigurat doze de vaccin şi prin mecanismul COVAX al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).