După prima săptămână de cursuri în școli, situația nu este îngrijorătoare, cu o rată de infectare de 1 la 10.000, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la Antena 3. ”Riscul este gestionabil”, a completat acesta.

Sorin CimpeanuFoto: Captura video

”290 de elevi infectaţi, cu precizarea că infectarea s-a făcut anterior începerii şcolii, deci factorul de prezenţă fizică în şcoală nu a fost o cauză pentru infectările de săptămâna trecută, a subliniat Cîmpeanu.

"Aceşti 290 de elevi, din fericire asimptomatici sau cu forme foarte uşoare, sunt 1 la 10.000, deci o rată de infectare mult inferioară ratei generale de infectare”, a adăugat el.

Ministrul spune că experţii în epidemiologie au considerat că riscul este gestionabil, dar că riscul nu poate fi eliminat complet, în timp ce prezența fizică în școli își va face simțite efectele de săptămâna viitoare, potrivit Mediafax.

Ministerul s-a declarat convins că nu se va ajunge la situația închiderii școlilor, dar, în eventualitatea în care situația o va cere, nu va ezita să o facă. Cîmpeanu a mai adăugat că săptămâna viitoare va discuta cu autoritățile sanitare despre purtarea măștii la orele de sport.