Ministerul francez al Sănătății a cerut agențiilor regionale de sănătate și spitalelor să intre de pe 18 februarie pe ”organizare de criză” pentru a se pregăti pentru o posibilă creștere a numărului de cazuri de coronavirus din cauza variantelor extrem de contagioase, a scris duminică Le Journal Du Dimanche, relatează Reuters.

Coronavirus FrantaFoto: Profimedia Images

Mișcarea, care ar fi ca un ecou pentru măsurile luate în martie și noiembrie 2020 când Franța a intrat în carantină, implică creșterea numărului de patul disponibile, amânarea operațiilor non-urgente și mobilizarea întregului personal medical.

”Această organizare de criză trebuie implementată în fiecare regiune, indiferent de nivelul de presiune asupra spitalului și trebuie să fie operațională din 18 februarie”, a spus autoritatea sanitară într-un memo citat de ziar.

Autoritatea nu a fost disponibilă imedit pentru a comenta informația pentru Reuters.

Franța a raportat 21.231 noi cazuri de coronavirus sâmbătă, ușor în creștere față de vineri, când au fost raportate 20.701, în timp ce numărul total al cazurilor ajunge la 3.448.617, bilanț care poziționează țara pe locul șase în lume.

Spre deosebire de unii dintre vecinii săi care se luptă pentru a controla variantele mai contahioase, Franța a rezistat recurgând la o nouă carantină, sperând că aceastî carantină națională în vigoare de pe 15 decembrie va ține sub control pandemia.