Circa 700.000 de mici întreprinzători din Marea Britanie au renunţat la afacerile pe care le aveau pe perioada carantinei, încă în vigoare, potrivit unui nou studiu realizat de Resolution Foundation şi citat duminică de dpa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aceasta înseamnă că unul din şapte lucrători independenţi a încetat să mai muncească, o creştere de 50% comparativ cu primul lockdown, din primăvară, a notat Resolution Foundation.

Pandemia de coronavirus a avut impact şi asupra nivelului de trai, în contextul în care mai bine de doi din cinci liber-profesionişti şi-au văzut veniturile împuţinându-se cu peste o pătrime, iar mulţi nu au primit ajutoare din partea guvernului, mai scrie fundaţia.

"Criza coronavirusului continuă să-i afecteze grav pe lucrătorii independenţi. Guvernul ar trebui să extindă criteriile de eligibilitate pentru asistenţă, ca să-i ajute pe cei care au fost lăsaţi pe dinafară", a declarat Hannah Slaughter, economistă la Resolution Foundation.

Resolution Foundation este un grup de reflecţie care realizează analize în scopul îmbunătăţirii nivelului de trai al persoanelor cu venituri mici şi medii.

Marea Britanie a impus o carantină strictă în ultimele câteva săptămâni, cu restricţii precum interdicţia de circulaţie pe timp de noapte, închiderea magazinelor şi contacte sociale limitate. (Sursa: Agerpres)