Doi pui de tigru alb de 11 săptămâni care au murit într-o grădină zoologică din Pakistan luna trecută par să fi murit din cauza COVID-19, au declarat oficiali ai grădinii zoologice, relatează Reuters.

tigru albFoto: Captura YouTube

Puii au murit în grădina zoologică din Lahore pe 30 ianuarie, la patru zile după începerea tratamentului pentru ceea ce oficialii credeau că este virusul panleucopeniei feline, o boală despre care oficialii zoo au spus că este extrem de comună în Pakistan și afectează sistemul imunitar al felinelor.

Autopsia a constatat însă că plămânii puilor au fost grav afectaţi şi că ei sufereau de infecţie severă, patologii concluzionând că cei doi pui de tigru alb au murit din cauza COVID-19.

Deşi nu a fost efectuat niciun test PCR pentru noul coronavirus, directorul adjunct al grădinii zoologice, Kiran Saleem, a spus pentru Reuters că se crede că puii au fost victimele pandemiei de care a ucis 12.256 de persoane în Pakistan.

"După moartea lor, administraţia grădinii zoologice a efectuat teste tuturor angajaților, iar şase au fost testaţi pozitiv, inclusiv unul care se ocupa de pui", a spus Saleem. "Aceste rezultate întăresc rezultatele autopsiei. Puii au luat probabil virusul de la persoana care îi îngrijea și hrănea", a mai spus el.