Toate ipotezele sunt încă luate în considerație de Organizația Mondială a Sănătății în investigația privind originile COVID-19, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de The Guardian.

Tedros Adhanom GhebreyesusFoto: Profimedia Images

O misiune condusă de OMS în China a declarat săptămâna aceasta că va investiga în continuare dacă virusul a scăpat dintr-un laborator, o situație pe care o consideră extrem de puțin probabilă.

Statele Unite au declarat că vor revizui concluziile misiunii. ”Au fost ridicate unele întrebări dacă unele ipoteze au fost eliminate. După ce am vorbit cu unii membri ai echipei, doresc să confirm că toate ipotezele rămân deschise și necesită analize și studii suplimentare”, a spus Tedros, potrivit Mediafax.

”O parte din acea muncă poate să nu se încadreze în scopul acestei misiuni. Am spus întotdeauna că această misiune nu va găsi toate răspunsurile, dar a adăugat informații importante, care ne duc mai aproape de înțelegerea originilor virusului COVID-19”, a spus el.

Misiunea a afirmat că principalele ipoteze sunt că virusul a provenit dintr-un liliac, deși există mai multe scenarii posibile pentru modul în care a trecut la oameni, posibil mai întâi prin infectarea unei alte specii de animale.

Fostul președinte al SUA Donald Trump, care a părăsit funcția luna trecută, a declarat că este de părere că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator din orașul chinez Wuhan. China a negat cu tărie acest lucru și spune că Institutul de Virologie din Wuhan nu a studiat viruși apropiați de COVID.