Peste 1 milion de persoane s-au programat pe platforma informatică pentru a se vaccina împotriva COVID, conform informațiilor transmise vineri de către Comitetul de coordonare a vaccinării.

situatie programari vaccinare 12 februarieFoto: Comitetul de coordonare vaccinare Covid

Potrivit sursei citate, până vineri, la ora 12.30, pe platforma informatică s-au programat 1.001.894 de persoane.

Pentru vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca s-au programat 129.225 de români - 64.331 de femei și 64.894 de bărbați. Programările pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca a început în 10 februarie și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie, spun autoritățile.

Conform datelor transmise joi de către Comitetul de coordonare a vaccinării, de la debutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 675.234 de persoane.

Campania de vaccinare în România a început în 27 decembrie, în prima etapă fiind inclus personalul din spitale. În etapa a doua, care a început în 15 ianuarie, sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, și angajații din domenii esențiale.