Coronavirus: AstraZeneca se asociază cu compania germană IDT Biologika pentru a produce mai multe vaccinuri pentru Europa
Cele două laboratoare „examinează posibilităţile de accelerare a producţiei vaccinului AstraZeneca” în lunile următoare, potrivit unui comunicat.
Anunţul survine în momentul în care AstraZeneca, care îşi dezvoltă vaccinul cu Universitatea Oxford, a fost criticată pentru întârzierile livrărilor către Uniunea Europeană, ceea ce a provocat o confruntare între Bruxelles şi Londra.
Grupul britanic a declarat miercuri că a început să livreze pe 5 februarie primele 17 milioane de doze care vor fi administrate în următoarele săptămâni în UE şi care vor fi urmate de altele în martie.
Cu toate acestea, AstraZeneca încearcă să accelereze ritmul prin intermediul acestui parteneriat cu producătorul german "pentru a ajuta la vaccinarea imediată în Europa".
Acordul prevede creşterea capacităţii la o locaţie aparţinând IDT Biologika din Germania, în Dessau, pentru a produce milioane de doze pe lună până la sfârşitul anului 2022.
Această investiţie, ale cărei detalii nu au fost încă dezvăluite, ar trebui să permită producerea altor vaccinuri de acelaşi tip cu cel al AstraZeneca şi va face din laboratorul german unul dintre cei mai importanţi producători din Europa.
"Acest acord va ajuta foarte mult Europa să-şi mărească propriile capacităţi de producţie a vaccinurilor, ceea ce va permite să se răspundă la provocările actuale ale pandemiei şi să se garanteze o ofertă strategică în viitor", a declarat Pascal Soriot, director general al AstraZeneca.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri