O parte din a opta tranșă a vaccinului Pfizer care trebuia să ajungă azi-dimineață în ţară pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara și nu a mai ajuns din cauza condițiilor meteo nefavorabile va ajunge în cursul acestei seri pe Aeroportul Otopeni, urmând ca mâine dimineață să ajungă și restul dozelor de vaccin pe aeroporturile din Cluj-Napoza și Timișoara, informează CNCAV.

Doza de vaccin Pfizer - BioNTechFoto: THOMAS KIENZLE / AFP / Profimedia

”Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, livrarea cantităților de vaccin pregătite pentru țara noastră a fost întârziată, însă s-a identificat soluția optimă pentru ajungerea acestora în România și continuarea în bune condiții a procesului de vaccinare”, arată comunicatul CNCAV.

Astfel, în cursul acestei seri, tranșa alocată pentru București, Constanța, Craiova, Brașov și Iași va ajunge pe Aeroportul din Otopeni. Mâine dimineață, dozele de vaccin vor pleca din Aeroportul Otopeni către centrele regionale din județele Constanța, Craiova, Brașov și Iasi, respectiv către Centrul Național de Stocare București. Tot mâine, restul dozelor de vaccin va ajunge pe aeroporturile din Cluj- Napoca și Timișoara, în jurul orei 10.30.

Reamintim că a opta tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, de 163.800 de doze, ar fi urmat să ajungă în România luni dimineață, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Vaccinul nu a mai ajuns însă, pentru că zborul a fost anulat din cauza vremii, în Germania având loc căderi masive de zăpadă, cu viscol.

Citește și:

Cursa aeriană care urma să aducă în România a opta tranșă de vaccin Pfizer, anulată din cauza vremii din Germania / Ce spune Florin Cîțu