Italia a dezvoltat un test rapid care, în doar două ore, permite identificarea a trei variante ale virusului SarsCoV2 și care la sfârșitul lunii februarie ar putea fi disponibil în toate laboratoarele care fac analiza testelor moleculare, relatează ANSA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. Urmează apoi secvențierea materialul genetic fie pentru a avea o confirmare definitivă, fie pentru a identifica eventuale noi variante, altele decât britanică, braziliană și sud-africană", a declarat virologul Francesco Broccolo.

Spre deosebire de testul dezvoltat la început și bazat pe o tehnologie brevetată, noul test a fost dezvoltat de Broccolo însuși cu o companie italiană și se bazează pe o modificare a tehnicii de reacție în lanț a polimerazei (PCR).

Denumită PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutațiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente (fluorocromi). „Aceștia din urmă identifică variantele”, a spus virologul.